Notícies Balears.

Notícies Balears.

MÉS per Mallorca demana al Consell que insti al Govern a retirar el decret que eximeix el requisit del català en sanitat. En català: MÉS per Mallorca demana al Consell que insti al Govern a retirar el decret que eximeix el requisit de català en sanitat.

MÉS per Mallorca demana al Consell que insti al Govern a retirar el decret que eximeix el requisit del català en sanitat.

En català: MÉS per Mallorca demana al Consell que insti al Govern a retirar el decret que eximeix el requisit de català en sanitat.

PALMA, 30 d'agost.

El portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha anunciat la presentació d'una moció en defensa de la llengua catalana que serà debatuda en la propera sessió plenària amb la intenció que "la institució insular insti al Govern a retirar de forma immediata el decret que suprimeix el requisit lingüístic en la sanitat pública".

En una nota de premsa emesa aquest dimecres, la formació ha indicat que la iniciativa també serà presentada en tots els ajuntaments de Mallorca on la formació té representació institucional.

Així, segons ha assegurat Alzamora, "la supressió del requisit lingüístic en la sanitat confirma que la llengua catalana, pròpia de Balears, continua essent menystinguda i perseguida".

En aquest sentit, el portaveu ecosobiranista ha remarcat que "el més greu és que en aquest cas ha estat el mateix Govern l'encarregat d'atiar el conflicte lingüístic i trencar els consensos polítics i socials que durant els últims anys han permès normalitzar la promoció de l'ús i el reconeixement de la llengua com a patrimoni col·lectiu i de cohesió social".

Igualment, Alzamora ha explicat que "decisions com la de l'Executiu autonòmic de suprimir el requisit lingüístic contribueixen i agreugen la precarietat del català".

"En realitat, aquesta ideologia bilinguista no és res més que una forma d'encobrir i legitimar la subordinació d'una llengua a l'altra i el consequent procés de substitució lingüística que pateix la societat de les Illes", ha dit.

Per això, des de MÉS per Mallorca han fet referència als "poders públics", que han de "adoptar les mesures necessàries per fer efectius la promoció, el coneixement i l'ús normal de la llengua catalana".

Així doncs, han explicat que la moció inclou "un acord en el sentit de reafirmar el compromís del Consell amb la llengua catalana i planteja un esforç més gran per part de la institució per garantir els drets lingüístics de tota la població".

Finalment, la formació ha assenyalat que "per fer possible l'acord", han instat "l'equip de govern a recuperar la direcció insular de Política Lingüística".