Notícies Balears.

Notícies Balears.

MÉS per Mallorca demana canviar el reglament del Parlament per "evitar que trànsfugues s'apoderin de grups".

MÉS per Mallorca demana canviar el reglament del Parlament per

PALMA, 30 de gener.

Més per Mallorca ha registrat una proposta per canviar el reglament del Parlament per tal que, quan un diputat abandoni o sigui expulsat de la seva formació, deixi de formar part del grup parlamentari per "evitar que trànsfugues s'apoderin de grups".

Segons ha informat la formació aquest dimarts en una nota de premsa, la proposta planteja equiparar el reglament del Parlament a la norma de les entitats locals, on els regidors expulsats dels seus partits passen a ser no adscrits.

La diputada ecosobiranista Marta Carrió ha subratllat que cal adaptar el reglament de la Cambra per evitar que els expulsats del partit amb el qual es van presentar a les eleccions s'apoderin d'un grup.

A més, ha assenyalat que als ajuntaments i Consells la Llei de bases del règim local és qui regula que passa en casos d'expulsió de regidors o consellers de la seva formació política, una situació que no es va preveure quan es va fer el reglament del Parlament balear.

Per això, des de MÉS per Mallorca busquen "garantir" una "major fidelitat" amb la decisió dels electors, impedint que diputats trànsfugues s'apoderin de grups polítics.

Concretament, la formació ha proposat afegir un apartat en el punt 1 de l'article 27 del reglament per establir que, si un diputat abandona la formació política amb la qual es va presentar a les eleccions o és expulsat, "la Mesa del Parlament es pot dirigir al representant legal de la formació política que va presentar la corresponent candidatura per tal que notifiqui l'acreditació de les circumstàncies assenyalades".