"MÉS per Mallorca exigeix una Mesa del Parlament plural i critica la postura del PSIB".

PALMA, 19 Jun. - MÉS per Mallorca ha reclamat avui "una Mesa del Parlament plural" i ha recriminat l'actitud del PSIB per "aferrarse al Reglament de la Cambra autonòmica per impedir que MÉS per Mallorca formi part de la Mesa".

El partit ecosobiranista ha demanat avui en un comunicat que en la Mesa del Parlament de les Illes Balears, que es constituirà demà, tenguin representació tots els grups de la Cambra autonòmica.

En aquest sentit, el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha assegurat que ja li va traslladar aquesta reflexió a la secretària general del PSIB, Francina Armengol, qui "es va negar en rodó".

"Un cop que hem sabut que el PP permetrà la presència de Vox a la Mesa, MÉS per Mallorca serà l'únic grup parlamentari, a banda del mixt, sense un membre en l'òrgan de govern del Parlament", ha lamentat Apesteguia, qui ha afegit que "no es tracta d'una qüestió merament procedimental o reglamentària, sinó de talant democràtic".

En aquest sentit, MÉS per Mallorca ha recordat que la passada legislatura, estant el PP a l'oposició, aquest va cedir sense estar obligat a un dels seus membres a Ciutadans, perquè el quart grup parlamentari de la Cambra autonòmica, amb cinc diputats, estigués representat a la Mesa.

"És trist que el PP sigui més obert a la pluralitat i més generós des del punt de vista democràtic que el PSIB", ha criticat Apesteguia.

A més, ha subratllat que des de MÉS per Mallorca lamenten que per acabar amb la unitat d'acció de l'esquerra "no calgui la dreta i que el PSIB s'hi acontenti ell sol".

Finalment, Apesteguia ha conclòs afirmant que els ecosobiranistes esperen que a l'hora de constituir la Mesa el PSIB "reflexioni i eviti utilitzar el Reglament per apuntalar un bipartidisme inexistent al que sembla que ja just es aferren els socialistes".

Categoría

Illes Balears