Notícies Balears.

Notícies Balears.

MÉS per Mallorca i Més per Menorca donaran suport a la candidatura de Salas per a IB3 amb un "vot crític de confiança".

MÉS per Mallorca i Més per Menorca donaran suport a la candidatura de Salas per a IB3 amb un

PALMA, 14 Nov.

MÉS per Mallorca i Més per Menorca han anunciat que donaran suport a la candidatura d'Albert Salas a la direcció general de l'IB3 però amb un "vot crític de confiança".

Així ho han anunciat els portaveus parlamentaris d'ambdós partits, Lluís Apesteguia i Josep Castells, durant una roda de premsa oferida aquest dimarts al Parlament per fer públic el seu posicionament sobre la proposta del candidat del PP per a la direcció de l'ens públic de ràdio i televisió, que es votarà a continuació.

Els representants de les formacions ecosobiranistes han indicat que aquest vot favorable estarà motivat pels compromisos que el propi Salas va adquirir en les reunions que va mantenir amb els grups parlamentaris.

Entre ells, Apesteguia ha indicat que hi trobarien alguns aspectes com el manteniment del català com a llengua vehicular de l'IB3, qüestions relatives a la contractació de les productores locals, la transició cap a la transmèdia, assumptes laborals o que conformaria un equip independent i apartidista. Del mateix mode, ha aclarit que "no hi ha hagut un acord entre partits, sinó que és un compromís adquirit pel candidat".

Per la seva banda, Castells ha valorat el seu "perfil independent" amb persones "sense vinculació a cap partit", amb un model audiovisual a les illes petites que "afavoreixi la contractació de les productores locals", per la qual cosa li ofereixen "un vot de confiança", tot i que ha afirmat que "no són ingenus".