MÉS per Mallorca i Unides Podem rebutgen la invitació de la Casa Reial a Marivent.

MÉS per Mallorca i Unides Podem rebutgen la invitació de la Casa Reial a Marivent.

"Si vull canapès, me'ls pago jo", ha dit Apesteguia.

PALMA, 28 Jul. - MÉS per Mallorca i Unides Podem han declinat la invitació a la recepció que les seves Majestats els Reis ofereixen el proper dijous al Palau de Marivent. Segons han confirmat fonts dels dos partits a Europa Press, cap membre de les dues formacions assistirà a l'esdeveniment.

Per la seva part, el portaveu parlamentari de la formació, Lluís Apesteguia, ha justificat el seu rebuig, a través d'un missatge a Twitter, en coherència amb les seves "conviccions republicanes i sobiranistes", i per estar "convingut que la monarquia borbònica és un símbol del règim centralista, corrupte, conservador i oligàrquic imperant". "Si vull canapès, me'ls pago jo", ha sentenciat.

També el secretari general de MÉS per Mallorca i portaveu de la formació ecosobiranista al Consell, Jaume Alzamora, va avançar dimecres que no assistiria a la convocatòria de la Casa Reial per la seva "aspiració política i personal de dissoldre la monarquia, un anacronisme incompatible amb un Estat modern i democràtic".

En la mateixa línia, la regidora d'Unides Podem a l'Ajuntament de Palma, Lucía Muñoz, ha argumentat que rebutja la invitació per no contribuir a "legitimar 50 anys d'usurpació de Marivent".

"No rendirem homenatge a la monarquia per lleialtat al poble i reivindicació d'un nou republicanisme capaç de democratitzar l'Estat espanyol", ha escrit la regidora.

Tags

Categoría

Illes Balears