Notícies Balears.

Notícies Balears.

"MÉS per Mallorca rebutja la lliure elecció de centre com una 'falsedat' i una mesura 'exclusivament de classes'."

Lamenta que Prohens i Vera no compareguin al ple per explicar "com implantaran la segregació lingüística"

Apesteguia: "No volen anar als centres on van els seus veïns, sinó als que van les persones de la seva mateixa classe social"

PALMA, 8 Nov.

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha mostrat la seva "preocupació" per la posada en marxa de la lliure elecció de centre a la comunitat, algo que ha qualificat de "falsedat" i "mesura estrictament de classes".

Així s'ha expressat l'ecosobiranista aquest dimecres en declaracions després de la Junta de Portaveus, en les quals ha assegurat que és "físicament impossible" parlar de lliure elecció de centre. Per exemple, ha fet referència que si un centre té 300 places i hi ha 350 sol·licituds "no hi haurà lliure elecció".

Igualment, ha assenyalat que és una "mesura estrictament de classes" perquè es busca que "algunes famílies perpetuïn l'assistència en alguns centres". "No volen anar als centres on van els seus veïns, sinó als que van les persones de la seva mateixa classe social", ha afegit.

D'altra banda, ha lamentat que PP i Vox hagin votat en contra de la compareixença al ple del Parlament proposada per MÉS per Mallorca i PSIB de la presidenta del Govern, Marga Prohens, i del conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, perquè expliquin "com implantaran la segregació lingüística en totes les etapes educatives". Igualment, ha recordat que Vera compareixerà en comissió per tractar aquesta qüestió.

Així mateix, el portaveu ecosobiranista ha qüestionat que "si s'hi neguen a comparèixer és perquè no volen donar explicacions" i ha considerat que "segurament el que passa és que no tenen ni idea de com ho implementaran".

Finalment, ha censurat el "feixisme que ha pres els carrers encoratjat per mitjans de comunicació i partits polítics" en referència a les concentracions d'aquests últims dies a les seus del PSOE a diferents ciutats contra l'amnistia.