• divendres 3 de febrer del 2023

MÉS per Mallorca s'adhereix a la ILP per regularitzar les persones migrants

img

La iniciativa, promoguda per 'Regularització Ja', neix per regularitzar la situació administrativa de 500.000 estrangers

PALMA, 18 Jun

MÉS per Mallorca s'ha adherit a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP), promoguda per 'Regularització Ja', per regularitzar la situació administrativa de 500.000 estrangers.

Segons ha informat MÉS per Mallorca en nota de premsa, el Consell Polític de la formació, celebrat aquest dissabte al Pla de na Tesa, a Marratxí, ha aprovat donar suport a la iniciativa legislativa popular per a una regularització extraordinària de persones estrangeres en situació administrativa irregular a Espanya, impulsada per la plataforma 'Regularització Ja'.

El coordinador general de MÉS i candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguia, ha assenyalat que “en aquest moment hi ha unes 500.000 persones que viuen a Mallorca però que no gaudeix n dels mateixos drets que la resta de mallorquins, i no se'ls pot donar l'esquena”. Per això, ha explicat, "la formació s'adhereix a aquesta ILP i exigeix ​​a l'Estat que faci un procés extraordinari per regularitzar aquestes persones, com ja s'ha fet a altres estats d'Europa per donar-los els mateixos drets que a la resta de població i construir junts la societat que es vol".

Des de MÉS per Mallorca s'han referit a la necessitat de la regularització per una qüestió d'accés a drets fonamentals, pel fet que, segons ell, " la irregularitat suposa estar en una condició de vulneració permanent”. I, han apuntat que mantenir aquesta situació "és incentivar les situacions d'explotació laboral, assetjament sexual o exclusió social". la pèrdua d'una gran aportació econòmica i fiscal, així com una riquesa qualitativa per al conjunt de la societat”. "Si l'activitat d'aquestes persones estigués regularitzada, suposaria una aportació més gran en impostos i, per tant, beneficiaria les arques públiques, a més d'eliminar la competència deslleial", ha emfatitzat.

Aquesta ILP es va llançar el mes de febrer passat a nivell de tot l'Estat espanyol. L'objectiu de la campanya és aconseguir 500.000 firmes perquè prosperi la iniciativa i, per tant, es pugui debatre al Congrés la regularització extraordinària dels aproximadament 500.000 estrangers afectats. Aquests es troben actualment en uns llimbs jurídics, administratius i de drets essencials. A hores d'ara ja s'han adherit a la campanya més de 750 entitats de tot l'Estat.

Des del seu naixement, la plataforma 'Regularització Ja' va posar a l'agenda política i mediàtica la necessitat d'una regularització "urgent, àmplia i sense condicions" per als migrants indocumentats "per una qüestió de drets i de justícia social, i per sortir tots junts de la crisi sanitària".

Així mateix, durant la reunió del Consell Polític de MÉS per Mallorca, també s'ha iniciat el debat sobre la proposta de llei per abolir la prostitució, que ha estat impulsada recentment per part del PSOE al Congrés dels Diputats.

En relació a aquesta qüestió, Apesteguia ha apuntat que "des de MÉS per Mallorca, a través de l'espai Feminismes, s'han convocat unes jornades de formació sobre prostitució per aprofundir i avançar en la reflexió sobre aquest tema".

"Apostem per donar tots els drets socials i laborals que siguin necessaris totes les persones que es veuen abocades a exercir aquesta activitat, i això comença per abolir la llei d'estrangeria, la principal arma d'esclavització de les dones del segle XXI”, ha sentenciat.

Notícies més vistes Avui