MÉS per Mallorca valora el diàleg amb Prohens però discrepa en habitatge i salut.

MÉS per Mallorca valora el diàleg amb Prohens però discrepa en habitatge i salut.

Creu que el decret habitacional generarà problemes i censura l'eliminació del requisit de català en sanitat.

PALMA, 7 Set.

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha valorat aquest dijous el "clima" de diàleg amb la presidenta del Govern, Marga Prohens, ja que ambdues parts han "coincidit en quins són els principals problemes" de les Illes -especialment en habitatge i salut-, però no en les "receptes" per afrontar-los.

En declaracions als mitjans després de reunir-se amb Prohens al Consolat, Apesteguia ha explicat que ha transmès a la presidenta l'oposició de MÉS en qualsevol actuació en habitatge "que tingui a veure amb l'especulació i el benefici d'interessos privats", però manté "la mà estesa per parlar i buscar mesures concretes" per facilitar l'accés a l'habitatge.

Per altra banda, Apesteguia s'ha mostrat obert a abordar una reforma del sistema de salut per optimitzar els recursos, però ha reiterat la postura de MÉS contra l'eliminació del català com a requisit per als sanitaris.

A la reunió, MÉS també ha posat sobre la taula la necessitat de treballar davant la massificació turística i de "crear una agenda de desenvolupament de l'Estatut d'Autonomia" en qüestions competencials i de finançament.

Tags

Categoría

Illes Balears