Notícies Balears.

Notícies Balears.

MÉS per Marratxí es posiciona en contra de la megaplanta fotovoltaica Puntiró Hive.

MÉS per Marratxí es posiciona en contra de la megaplanta fotovoltaica Puntiró Hive.

PALMA, 22 Set.

MÉS per Marratxí ha mostrat la seva posició en contra a la creació del megaparc fotovoltaic Puntiró Hive i ha demanat a la Conselleria d'Empresa, Ocupació i Energia que denegui l'autorització administrativa del megaparc.

Segons ha manifestat MÉS per Marratxí aquest divendres en un comunicat, l'execució que contempla el projecte d'una línia de alta tensió subterrània "suposaria córrer un risc innecessari per a la salut de les persones, a part d'espatllar les infraestructures públiques municipals en benefici d'un projecte clarament especulatiu".

Així, han indicat que la Conselleria tramita l'obtenció de la categoria 'projecte industrial estratègic' per al megaparc fotovoltaic Puntiró Hive, ubicat a Palma. Si bé l'empresa promotora, de capital anglès, ha presentat dos projectes ubicats en parcel·les contigües que conformen una unitat indissociable que ocupa més de 900.000 metres quadrats, que comptaria amb més de 200.000 panells solars i tindria una potència unitària de 90 megavats.

"Aquest projecte tindria una afectació directa sobre el municipi de Marratxí", han explicat des de la formació, recordant que la línia d'evacuació, que hauria de connectar el megaparc fotovoltaic amb la subestació de Sonido Orlandis recorreria més de sis quilòmetres de camins i carrers de titularitat municipal ubicats en els nuclis de Pòrtol i Sa Cabaneta, la majoria densament urbanitzats i pobladors.

El recorregut que faria la línia, de 66 kilovats, és a dir, d'alta tensió, seria Can Forner, Cas Canonge, Trinitat, Sa Torre, Escola, Major, Olesa, Son Caulelles, Jaume I i Can Domingo.

Segons ha assenyalat la portaveu de MÉS per Marratxí, Aina Amengual, la formació no pot "consentir" que "es faci un ús privat d'un bé públic com són els carrers amb l'objectiu que una empresa privada tregui un rendiment econòmic i que no repercuteixi positivament en la ciutadania de Marratxí".

.