• dijous 2 de febrer del 2023

Més per Menorca censura que el Govern "només pensi a Mallorca" quan anuncia "inversions milionàries"

img

Josep Castells demana que en temporada alta es doblegui l'import de l'ITS

PALMA, 5 Oct.

El portaveu de Més per Menorca al Parlament, Josep Castells, ha criticat aquest dimecres que el Govern "només pensi a Mallorca" quan anuncia "inversions milionàries".

A la segona jornada del Debat de Política General, Castells ha demanat que es destinin 10 milions d'euros a finançar el transport públic de Menorca i ha proposat que en temporada alta es doblegui l'import de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS).

El portaveu menorquinista ha retret a Armengol que quan el PSIB va a Madrid "només negocia tenint en compte les necessitats mallorquines".

En aquest sentit, s'ha referit que se n'hagin anunciat 30 milions per al tren de Llevant i 20 milions per al tramvia de Palma. "Estem a favor d'aquests projectes, però no del greuge respecte a Menorca", ha afirmat.

En el mateix sentit, el diputat ha recordat que a Menorca només s'hi ha previst destinar un 2,8 per cent del Pla d'Inversions Estratègiques, "una xifra vergonyosa".

Així, Castells ha demanat que es destinin 10 milions d'euros per millorar el transport públic de Menorca i per reduir el preu dels abonaments i augmentar la flota i freqüències.

Castells ha recordat que la competència en transports al Consell de Menorca està "desfasada", perquè es va transferir a finals del segle XX, quan encara era residual.

>

El portaveu de la formació menorquinista ha explicat que l'objectiu és avançar en un transport que suposi la reducció d'emissions, fonamental en la transició energètica.

D'altra banda, Josep Castells ha recriminat Armengol que no hagi anunciat cap mesura per combatre la massificació turística, que contribuiria de forma a directa a la preservació dels recursos naturals i de forma indirecta al fet que es frenés l'arribada de treballadors a una indústria "sobredimensionada". Així, ha pronosticat, hi hauria més vivenda disponible a bon preu i millors serveis públics.

Castells ha reclamat un canvi de paradigma i una feina de l'ITS per modular la demanda. "Amb un impost més alt es frenaria l'arribada descontrolada de turistes i es disminuiria la pressió a les illes en tots els aspectes", ha conclòs.

Notícies més vistes Avui