• divendres 2 de desembre del 2022

Més per Menorca creu que hi ha poca vigilància de la posidònia i Mir destaca que el decret es compleix "de manera notable"

img

PALMA, 20 Set.

El portaveu parlamentari de Més per Menorca, Josep Castells, ha considerat aquest dimarts que la decret de posidònia "s'està incomplint" i ha criticat la poca vigilància i la manca de recursos destinats a aquesta qüestió.

En una interpel·lació al Govern al Parlament, Castells ha exposat que "al Mar balear es concentra un 50% de posidònia oceànica de tot l'Estat però hi ha poques barques per vigilar els fondejos il·legals".

"El servei de vigilància que fa el Govern resulta del tot insuficient, especialment al juliol i l'agost, que es compta amb les mateixes barques que al juny. A més, diverses incidències fan que no totes les barques estiguin operatives”, ha indicat.

El diputat ha apuntat que l'horari és massa reduït i que els vigilants no són suficients per a la gran quantitat d'embarcaci ons. "Per exemple, del Far de Cavalleria a Ciutadella, no hi ha ningú, excepte a Fornells, que és on treballa la barca del Consell de Menorca", ha asseverat el diputat. "La costa al sud de Ciutadella queda totalment desatesa, cosa que és més greu perquè és dels pocs trams que forma part de la Xarxa Natura 2000", ha afegit.

També ha censurat les poques sancions que s'han donat després del treball de vigilància del Govern, mentre que el Consell de Menorca ha aixecat 16 actes entre juny i agost. "Si vostè no està disposat a dedicar els esforços i energies necessàries a protegir la posidònia, el Consell de Menorca sí que està", ha etzibat Castells a Mir al final de la interpel·lació parlamentària.

Per la seva banda , el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha respost a Castells, recordant que Balears "és la primera regió del món" que té una normativa d'aquest tipus i ha remarcat que el decret de posidònia es compleix" forma notable".

Mir ha reconegut que els recursos destinats a aquesta qüestió no són suficients i ha insistit que es tracta d'una matèria que no hauria de dependre només del Govern. "L'Estat no ha aportat mai res, cap recurs per a alguna cosa que és de la seva competència", ha assenyalat.

A més, ha destacat que s'estan executant els projectes del fons posidònia, que s'exposen dins del comitè, i ha celebrat que amb el decret s'ha aconseguit "que avui dia es parli de posidònia", cosa que no passava abans de l'aprovació de la normativa, segons ha dit.

Finalment , Mir ha reiterat que el decret s'està complint "de manera molt notable" i ha agraït a Castells que presenti una interpel·lació sobre aquest tema. "Hi ha coses discutibles? Cap problema a acceptar-ho", ha conclòs el conseller.

Notícies més vistes Avui