MÉS per Palma critica la "escasa presència" de dones en el programa de festes de Sant Sebastià.

MÉS per Palma critica la

PALMA, 11 de gener.

MÉS per Palma ha criticat la "escassa presència" de dones en el programa de festes de Sant Sebastià 2024, amb un cartell "format en gran part per la presència de grups masculins o liderats per homes".

El regidor de MÉS per Palma, Miquel Àngel Contreras, ha censurat, en aquest sentit, la "manca de sensibilitat del PP en un moment en què estem més que mai amb una gran producció musical i cultural feta per dones".

"No cal mirar molt lluny, a Mallorca mateix hi ha una gran quantitat de dones o grups femenins que actualment estan liderant el panorama musical", ha insistit.

En aquest sentit, ha lamentat que el PP "perpetua les desigualtats en tots els àmbits, també en les programacions musicals i de les festes de la ciutat", i ha considerat que amb aquest tipus d'accions els 'populars' "donen l'esquena a l'àmplia producció musical feta per les dones". "Sense dones no hi ha música ni cultura; l'equip de govern està ignorant una bona part del teixit cultural", ha insistit.

Segons Contreras, es tracta, en definitiva, "d'una altra mostra del retrocés del PP amb qüestions que fins ara s'havien normalitzat".

"No ens imaginàvem que en plen 2024 hauríem de denunciar una situació com aquesta; lamentem la manca de sensibilitat del PP amb aquesta qüestió", ha conclòs el regidor.

Des de MÉS per Palma han lamentat, a més, la desaparició d'alguns elements presents habitualment a les festes de Sant Sebastià, com ara l'actuació dels Castellers de Mallorca, que formaven part del programa des de 1997.

Segons la formació, "han estat expulsats de les festes". "Sembla que al PP li molesten certs sectors de la societat, estem davant d'un programa totalment excluent", han acabat.

Tags

Categoría

Illes Balears