Notícies Balears.

Notícies Balears.

MÉS per Palma presenta una enmienda total i més de 50 enmendes parcials als pressupostos de Cort.

MÉS per Palma presenta una enmienda total i més de 50 enmendes parcials als pressupostos de Cort.

La formació demana més habitatge social, la rehabilitació de Camp Redó, comprar el Metropolitan i enderrocar Sa Feixina.

Consideren la inversió en habitatge "una nova mostra del nul respecte que té el govern municipal cap als veïns".

PALMA, 20 de novembre.

MÉS per Palma ha presentat aquest dilluns una esmena a la totalitat i més de 50 esmenes parcials als pressupostos municipals per a 2024, que ha qualificat de "pressupostos de la vergonya".

La portaveu de la formació, Neus Truyol, ha manifestat que el projecte dels pressupostos per a 2024 presentat per l'equip de govern és "un clar atac als drets socials, lingüístics i democràtics de la ciutadania de Palma".

Des de la formació han opinat que són uns pressupostos "pensats per governar per uns pocs i no en favor de la majoria social de la ciutat". En conseqüència, han presentat una esmena a la totalitat i més de 50 esmenes parcials als pressupostos.

Truyol ha criticat que el PP presenta unes comptes "amb inversió zero en habitatge, quan les famílies de Palma no arriben a final de mes a causa dels preus elevats". "Una nova mostra del nul respecte que té el govern municipal cap als veïns", ha remarcat l'ecosoberanista.

Al seu parer, l'Ajuntament ha d'invertir en la compra d'habitatges socials de lloguer dirigides a col·lectius vulnerables, persones majors i joves. Per això, MÉS per Palma ha proposat la creació d'una partida de sis milions d'euros provinent dels ingressos de capitalitat per a la compra d'habitatges destinades a lloguer social.

En aquesta línia, la portaveu municipal ha lamentat que l'alcalde de Palma, Jaime Martínez, es va comprometre a rehabilitar Camp Redó i que en el pressupost per a 2024 hi ha destinats 150.000 euros per a aquest barri. "Son uns professionals de vendre fum", ha dit Truyol, afegint que amb aquest pressupost "es poden reformar tres habitatges".

Els ecosoberanistes plantegen seguir treballant en la rehabilitació del barri, destinant 1,5 milions d'euros per a l'expropiació i demolició de l'edifici del carrer Castillo de Olite 2, per aconseguir més espai públic i esponjar el barri.

D'altra banda, la formació també proposa la creació d'una partida de 300.000 euros per a l'adquisició d'un solar al barri de Camp de'n Serralta situat al carrer Rodríguez Arias/Alòs per a un equipament sociocultural, així com la compra del Cine Metropolitan a Pere Garau per a transformar-lo en equipament sociocultural i/o sanitari.

Quant a aquesta proposta, Truyol ha explicat que aquests dos equipaments són una "demandra clara" de les organitzacions veïnals ja que són barris amb molta població i manca de serveis públics i que el PP "mira cap a un altre costat", ha criticat.

Finalment, ha assenyalat que un exemple d'esmena parcial que proposen els ecosoberanistes és "dignificar la memòria de la ciutat" amb l'enderrocament del monòlit de Sa Feixina. Així, plantegen afegir en els pressupostos la partida per al seu enderrocament, valorat en 250.000 euros.

La formació ha considerat que el PP ha fet uns pressupostos que inclouen retallades en serveis socialment sensibles com Educació o Habitatge i que "promouen una Palma hostil als drets civils, molt marcada per les obsessions ideològiques del PP i de Vox contra la llengua pròpia, les polítiques de recuperació de la memòria democràtica i contra el col·lectiu Lgtbi.

En aquesta línia, MÉS per Palma ha subratllat que el pressupost "està marcat per una total absència de projectes de millora i de transformació positiva dels barris". "Ni equipaments públics, ni habitatge social i assequible, ni iniciatives de transició energètica i de sostenibilitat de l'espai públic, ni de mobilitat sostenible o de diversificació econòmica", han conclòs.