• divendres 3 de febrer del 2023

MÉS proposa que el transport escolar sigui gratuït a les etapes educatives no obligatòries

img

La formació ecosobiranista ha presentat una bateria de propostes per seguir millorant l'educació

PALMA, 24 Jun.

MÉS per Mallorca ha anunciat aquest divendres la seva intenció d'impulsar la gratuïtat del transport escolar a les etapes no obligatòries, concretament de Batxillerat i Formació Professional, de cara a la propera legislatura.

La formació ecosoberanista també ha expressat la seva aposta per l'assumpció i la implicació per part del Govern respecte a les competències de l'educació 0-3, que ara mateix recauen sobre els ajuntaments, sense competències en matèria d'educació.

En una roda de premsa, el coordinador de la formació, Lluís Apesteguia, i el diputat Joan Mas han reclamat també a l'Executiu autonòmic que continuï impulsant mesures amb l'objectiu de rebaixar la ràtio d'alumnes per orientador.

En aquest sentit, han recollit en una nota de premsa que la Unesco recomana un orientador escolar per cada 250 alumnes i un dels propòsits dels Acords de Bellver és arribar a aquesta xifra.

Apesteguia ha manifestat la voluntat de continuar treballant a l'aposta del Govern, durant aquesta legislatura, i també durant l'anterior, de posar "els serveis públics al capdavant de les prioritats de la societat".

"L'educació és una dels principals fites perquè si no tenim una educació potent no tenim futur”, ha afirmat Apesteguia.

El coordinador de MÉS ha assegurat que des de la seva formació, són conscients que la realitat educativa durant els darrers dos anys s'ha hagut d'adaptar a les circumstàncies actuals.

"Però ara entrem en una nova etapa i els governs d'esquerres hem de recuperar l'aposta principal de fer una aposta valenta i decidida per l'educació", ha afegit .

Per la seva banda, Joan Mas ha apuntat que després és de dos cursos marcats per la Covid-19, amb tota la comunitat educativa "treballant de valent" per garantir una educació pública de qualitat i en català, el seu partit ha expressat el seu agraïment i suport de cara al proper curs, a el que s'haurà d'afrontar la implantació de la Lomloe i la llei d'educació de les Illes.

D'altra banda, des de la formació ecosobiranista han fet balanç del curs escolar que ha finalitzat aquesta setmana i han apuntat que després de dos cursos escolars marcats per la pandèmia derivada per la Covid-19, l'Executiu autonòmic ha d'afrontar la implementació de la Lomloe i la llei d'educació de les Illes, en un context de creixement continu de població escolar.

En aquest sentit, MÉS per Mallorca ha proposat una bateria de propostes concretes amb l'objectiu de continuar millorant l'educació.

Així, reclamen la contractació dels docents necessaris per reduir la càrrega lectiva de docència directa i així poder dedicar més hores de coordinació a la implementació dels nous currículums.

També demanen que es resolguin de manera definitiva els contractes dels interins els períodes no lectius i que s'afronti la carrera professional dels docents amb el compromís d'un calendari.

MÉS per Mallorca també ha sol·licitat que es recuperin les llicències per a estudis, que es reverteixin les retallades encara pendents com la reducció per a més grans de 55 anys i que es busqui el consens amb la comunitat educativa quant al ROC.

La formació reclama igualment que s'elabori, de forma consensuada, un pla per la reducció de la burocràcia als centres educatius, així com un nou acord de millora per als docents.

Alhora, demanen que s'elabori un pla i un calendari per part de la Conselleria de compliment de la llei educativa de les Illes quant a ràtios, actualització del pla d'infraestructures i pressupost per educació.< /p>

Finalment, MÉS per Mallorca vol "recuperar la complicitat amb tota la comunitat educativa per part de la Conselleria d'educació".

Notícies més vistes Avui