• dijous 2 de febrer del 2023

MÉS proposa que els 1,8 milions de l'acord amb el RCD Mallorca es destinin a ajudes als clubs de l'illa

img

PALMA, 17 Ago.

MÉS per Mallorca ha reclamat que es revoqui l'acord de la Fundació Mallorca Turisme per al patrocini de Son Moix i que els 1,8 milions previstos es destinin a promoció de l'esport i ajuts a tots els clubs de l'illa.

Així ho ha traslladat la formació ecosobiranista en una carta a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, un dia abans de la reunió del Pacte a la institució insular prevista per aquest dijous.

Segons han assenyalat en una nota de premsa, el secretari general de formació i conseller a la institució, Jaume Alzamora, i la vicepresidenta del Consell, Bel Busquets, han remès una carta a Cladera de cara a la reunió.

En aquest sentit, Alzamora i Busquets han apuntat que la exigència de la seva formació és la de revocar l'acord de la Fundació Mallorca Turisme que pretén destinar 1,8 milions d'euros a promoció turística a través d'un conveni amb el RCD Mallorca.

A més, proposen destinar aquesta partida a la promoció de l'esport, amb ajudes a tots els clubs esportius de l'illa de Mallorca, de totes les modalitats i categories i, òbviament, també al RCD Mallorca si compleix els requisits. La proposta inclou esports minoritaris i posa èmfasi en la promoció de l'esport escolar i el femení.

A la carta remesa a Cladera, des de MÉS per Mallorca recorden que als Acords de Raixa, signats personalment per ella mateixa, està plasmat l'acord d'impulsar un pacte pel turisme sostenible amb criteris socials, de contenció i d'equilibri territorial i paisatgístic, amb la implicació de totes les administracions i dels agents socials i econòmics vinculats al turisme de l'illa, per cercar el consens social .

Des de la formació han assenyalat que el model de promoció turística proposat per part del PSIB és un model "caducat" i l'"emergència de saturació" obliga a avançar cap a un canvi de model i d'estratègia, "refugint del tradicional mercat de sol i platja i de turisme de masses".

Finalment, Alzamora i Busquets han traslladat a Cladera la voluntat de continuar treballant per Mallorca i la seva gent i també la seva gent c ompromís amb els Acords de Raixa i amb el Pacte.

"L'únic camí és complir-los i qui es desmarqui no comptarà amb la formació ecosobiranista", han advertit.

Notícies més vistes Avui