MÉS proposa una comissió d'investigació per l'abandonament del Govern en l'operació de tanteig i retracte de Metrovacesa.

MÉS proposa una comissió d'investigació per l'abandonament del Govern en l'operació de tanteig i retracte de Metrovacesa.

Celebren l'ús del català al Congrés: "És un hito històric"

PALMA, 20 Set.

MÉS per Mallorca ha registrat una sol·licitud per crear una comissió d'investigació al Parlament sobre la revocació de l'actual Govern de l'acord de la passada legislatura per la compra, per tanteig i retracte, d'un edifici de 88 habitatges de Metrovacesa.

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha explicat aquest dimecres, en declaracions a la premsa després de la Junta de Portaveus, que a partir d'aquest juliol s'han produït "una sèrie d'insinuacions constants per part del Govern i de l'oposició", que "insinuaven que l'anterior Govern havia comès delictes".

En aquest sentit, ha assenyalat la necessitat d'aclarir els aspectes que es relacionen amb "l'abandonament del dret de tanteig i retracte per part del Govern".

Així doncs, Apesteguia ha considerat que cal "elevar la manera de fer política" i que se li ha de "aclarir l'obligació del Parlament de no crear dubtes a la ciutadania, sinó de donar els fets tal com s'han produït".

En aquest punt, ha recordat que a finals de juliol, la consellera d'Habitatge, Territori i Mobilitat, Marta Vidal, va comparèixer per anunciar que portaria a la Fiscalia l'expedient que va realitzar l'anterior Govern en relació amb la compravenda dels pisos de Metrovacesa.

Això, ha manifestat, es va fer "amb unes declaracions duríssimes per part de la consellera en les quals s'insinuaven delictes comesos per l'anterior Govern", una qüestió que "finalment no ha succeït perquè no hi ha hagut cap denúncia per part de l'Executiu balear".

A partir d'aquí, ha continuat l'ecosobiranista, s'han anat "coneguent fets sobre contactes entre Vidal i el fons voltor que finalment va comprar els pisos".

Apesteguia ha criticat les "incoherències" de la consellera, qui "primer va dir que no hi havia hagut contacte amb el fons voltor, després va reconèixer que sí, després se l'havia convidat a sol·licitar una reunió...".

El grup parlamentari de MÉS per Mallorca té "dubtes importants" i considera que "la tasca d'aquest Parlament és resoldre-ho. Per això, entenen que "tots els grups han d'estar d'acord" en la creació de la comissió.

En relació amb la tramitació de la reforma del Reglament del Congrés per permetre l'ús de les llengües cooficials, Apesteguia ha considerat que es tracta d'"un hito històric" però que "queda molt per garantir la presència normal de totes les llengües de l'estat".

Respecte a això, ha indicat que la seva formació agraeix "a les forces polítiques que han posat com a condició que aquest avanç es produís" i que celebren que l'Estat espanyol sigui "més normal".

.

Tags

Categoría

Illes Balears