MÉS registra dues al·legacions als pressupostos del Consell per entendre que aquests "vulneren la legalitat".

MÉS registra dues al·legacions als pressupostos del Consell per entendre que aquests

El portaveu ecosobiranista en la institució insular denuncia un desequilibri pressupostari de deu milions d'euros

Alzamora: "La manca de previsió plasmada en el pressupost demostra una incapacitat de gestió i una nefasta gestió dels diners públics"

PALMA, 19 Des.

MÉS per Mallorca ha registrat dues al·legacions als pressupostos del Consell per l'any vinent 2024 per entendre que aquests "vulneren la legalitat".

En una nota de premsa, MÉS per Mallorca ha informat que ha registrat dues al·legacions als pressupostos del Consell per l'any vinent 2024 per considerar que la seva tramitació i aprovació s'ha produït "contravenint diferents preceptes que posarien en dubte la seva legalitat".

En concret, el portaveu de la formació en la institució insular, Jaume Alzamora, ha explicat que una de les al·legacions fa referència a l'existència d'un desequilibri pressupostari atenent que el govern espanyol no ha prorrogat la suspensió de les Regles Fiscals. De fet, el pressupost aprovat pel pacte de PP i VOX no té en compte aquesta consideració i el govern insular de Llorenç Galmés ha donat llum verda a un compte sense objectius d'estabilitat i amb una previsió d'endeutament de deu milions.

Segons Alzamora "la manca de previsió plasmada en el pressupost demostra una incapacitat de gestió i una nefasta gestió dels diners públics". En aquest sentit, ha alertat que si finalment el govern espanyol no prorroga la suspensió de les Regles Fiscals, "el Consell es veurà obligat a fer un reajust pressupostari que alterarà tota la planificació financera de la institució".

D'altra banda, Alzamora ha assenyalat que la segona al·legació presentada fa referència a una qüestió de procediment. Així ha recordat que el ple del passat dia 23 de novembre va aprovar de manera inicial el pressupost del Consell i el dels seus ens autònoms. No obstant això, ha precisat el portaveu ecosobiranista, els consells rectors de molts d'aquests no havien aprovat els seus comptes. Alguns ho han fet posteriorment i altres encara no ho han fet.

Alzamora ha considerat al respecte que "no té sentit que els patronats i consells rectors aprovin els seus pressupostos i pla d'acció quan el Consell ja ha aprovat la quantia que transferirà a la fundació". "El procediment hauria de ser justament el contrari", ha afegit a més.

Tot això, ha assenyalat, fa que el pacte de PP i VOX que governa la institució insular "hagi instaurat 'de facto' la falta de transparència" i, per tant, "dificulta la tasca de control i fiscalització per part dels grups de l'oposició".

El portaveu de MÉS en la institució insular, Jaume Alzamora, ha explicat que les dues al·legacions obliguen l'equip de govern a convocar un ple extraordinari atenent que els comptes, de moment, només han estat aprovats de manera inicial. La sessió plenària tindrà lloc, amb tota probabilitat, el dia 27 de desembre.

.

Tags

Categoría

Illes Balears