• dimecres 30 de novembre del 2022

Miquel Mir reclama un pacte entre forces polítiques i administracions per "prohibir" la promoció turística

img

El conseller de Medi Ambient i Territori admet que en altres moments la promoció va tenir sentit, però ara "s'ha d'acabar"

Mir defensa que MÉS per Mallorca és l'únic partit que parlat "de forma tan clara" sobre el model turístic i convida els altres a posicionar-se igualment

El conseller reclama més sobirania perquè Balears pugui controlar els seus fluxos d'entrada

PALMA, 30 Ago.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha reclamat un debat “ampli, serè i honest "que pugui derivar en un pacte "de país" entre forces polítiques i administracions competents per "prohibir" la promoció turística o, almenys, plantejar-se "congelar o aturar" qualsevol estratègia en aquest sentit. p>

En una entrevista concedida a Europa Press, el conseller de MÉS per Mallorca argumenta que més enllà de les últ immes polèmiques sorgides al Consell de Mallorca i, en les últimes hores, a l'Ajuntament de Palma, el tema de fons que cal posar sobre la taula és el del sentit de la promoció d'una destinació que ja està identificada nítidament a els mercats nacional i internacional".

"Estem hipermegapromocionats per l'efecte acumulat de les dècades anteriors i hem arribat a un punt de pressió antròpica i saturació turística que fa necessari l'acord entre partits i administracions, especialment després del que s'ha vist aquest estiu. En altres moments la promoció va poder tenir sentit, però ara s'ha d'acabar”, apunta.

En relació amb la proposta coneguda aquest dilluns per part de l'Ajuntament de Palma, Mir s'ha mostrat “prudent” " abans de conèixer en què es concreta finalment.

Segons el responsable de Medi Ambient i Territori del Govern, és un debat "del qual ja no es pot fugir". Per Mir, la problemàtica ja arriba no només els mateixos residents sinó també els turistes, entre els quals "ja ha calat la percepció que la saturació és evident i que ara es troben problemes per gaudir les Illes que abans no es donaven".

< El conseller reconeix que no és habitual que un representant del Govern parli en aquests termes de temes com el de la promoció o la contenció, que "fins fa poc eren tabú i intocables", però assegura que ho fa "per convicció" i perquè creu que un representant públic "ha d'intentar analitzar la realitat per intentar trobar-los olucions".

Tot i això, afirma que mai "s'ha sentit sol" al Consell de Govern defensant aquests plantejaments, malgrat les "sanes discrepàncies", perquè des de la seva trajectòria investigadora i acadèmica defensa teories i arguments sobre les que ha treballat i publicat. també es posicionin "clarament" sobre l'estratègia a seguir quant al model turístic.

No obstant, Miquel Mir situa com a casos excepcionals els desencontres tant al Consell de Mallorca arran del patrocini de Son Moix , com a l'Ajuntament de Palma després d'anunciar-se una partida d'1,4 milions d'euros perquè nòmades digitals promocionin Platja de Palma.

El conseller recorda que cada partit té el full de ruta i els projectes i poden sorgir diferències. "Per la meva manera de ser seguiré dient el que crec que és millor per al futur de les Illes. El que dic no és res fora del normal, és el que diu molta gent", sosté.

En aquest sentit, insisteix que atesa l'evolució de la realitat social i econòmica de les Balears des dels anys 60 i les conseqüències "inqüestionables" sobre el medi ambient i el territori, les perspectives s'han de canviar, més encara quan, segons considera, el debat ja va més enllà dels cercles ecologistes "i s'estén socialment com una taca d'oli".

En aquest punt, Mir defensa l'acció de govern des de l'any 2015 després d'anys d'estratègies només a curt termini, amb conseqüències "irreparables", per exemple, sobre les platges.

A les Balears, segons el conseller, sempre s'ha pensat "l'estiu següent" i ha estat el actual Executiu, des de fa set anys, el primer a prendre mesures que van més enllà d'una temporada com la congelació de places o el assenyat per a la limitació de l'arribada de creuers. Així, destaca que l'arxipèlag hagi estat la primera regió d'Europa a congelar les places "amb tendència al decreixement".

Així, Mir reivindica el decret llei 9/2020 de protecció del territori, " la norma territorial més ambiciosa des de la Llei d'espais naturals del 1991".

"Com a Govern hem fet aquesta reflexió i hem intentat caminar cap al canvi de model. Una altra cosa és valorar si això és suficient o no, accepto aquest debat”, apunta.

En tot cas, per a Mir una de les qüestions fonamentals i de la qual deriva tota la resta és la gestió o cogestió dels ports i aeroports.” Com a Govern podem prendre, i ho estem fent, mesures dins de les nostres competències, però de vegades és com fer una ratlla a l'aigua. Podem aplicar mesures de contenció, però si no podem controlar els fluxos i les portes sempre estan obertes i sense límits, moltes vegades els esforços són insuficients”, lamenta.

En aquest sentit, el conseller insisteix a reclamar una sobirania més gran sobre els fluxos d'entrada, més encara des del moment en què Balears és una de les regions que més aporta al conjunt de l'economia, precisament gràcies al turisme.” Un ciutadà de les Illes poden tenir la sensació que està aportant a canvi de ser explotat”, afegeix.

Com a exemple d'això últim, Miquel Mir qualifica com a “trist i aberrant” que Balears no tingui cap capacitat d'influència sobre el control dels aeroports.

Així, afirma que el Govern ha estat i estarà "molt pendent" de com es desenvolupin finalment les obres de millora, encara que AENA hagi posat per escrit que en cap cas suposaran ampliacions de la capacitat ni la operativitat. "Els informes de la Comissió de M edio Ambient han estat contundents i clars", afegeix.

En la mateixa línia, en relació al parc fotovoltaic que AENA té previst instal·lar a Son Bonet, ha criticat que l'organisme ni tan sols hagi presentat alternatives, com marca la normativa dimpacte ambiental. Tot i així, per al conseller l'actitud d'AENA "no està sent la més apropiada en donar a entendre que farà el parc".

"És una prova més que AENA i l'Estat de vegades no entenen les sensibilitats territorials", conclou.

XOX

Notícies més vistes Avui