• dimecres 5 d'octubre del 2022

Mir recorda que el Govern no té competències a ports i aeroports per poder frenar la massificació

img

PALMA, 25 Ago.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha demanat reconèixer "la realitat de la massificació turística", encara que ha recordat que el Govern no té les competències de ports i aeroports per afrontar la problemàtica.

En una roda de premsa, en ser preguntat per les queixes davant la " massificació de les Illes", Mir ha assegurat aquest dijous que s'han sobrepassat "tots els límits" i ha convidat totes les administracions a unir-se a un "debat com a societat".

"La capacitat d'interferir a ports i aeroports és imprescindible. La pressió humana sempre estarà fora de les competències del Govern si no tenim la capacitat de controlar el nombre d'operacions i el flux de visitants", ha explicat.

< p> En aquest sentit, ha subratllat que Balears és la comunitat autònoma que més polítiques ambigui ntals ha executat per l'ampliació d'hectàrees marines protegides i "lleis pioneres" com la Llei de Canvi Climàtic i la Llei de Residus, així com la de protecció a la posidònia.

"Balears ha fet molt, però la situació que s'ha viscut aquest estiu ens demana reflexionar”, ha lamentat després de demanar a totes les formacions polítiques que es posicionin sobre quin model proposen per a les Illes.

D'altra banda, sobre les fotografies de saturació dels voltants i de l'aparcament des Trenc, Mir ha assenyalat els ajuntaments com els que "han de prendre accions".

"Les competències són dels ajuntaments, el problema no és que el 25 d'agost hi hagi molta gent des Trenc, tot forma part d'una pressió que sobrepassa els límits”, ha conclòs. XOX