Mitjà miler de docents de 90 centres demanen organitzar assemblees contra les polítiques "al servei de l'ultradreta".

Mitjà miler de docents de 90 centres demanen organitzar assemblees contra les polítiques

PALMA, 22 Nov.

Un total de 454 mestres i professors de 90 centres educatius públics i concertats de les Illes Balears han signat una carta en la qual insten a organitzar assemblees als centres "per frenar les polítiques educatives al servei de l'ultradreta".

Segons han explicat en un comunicat, la clara intenció del text, que no respon a cap entitat ni organització, és animar els docents a organitzar-se en assemblees de centre i aportar arguments que ajudin a situar-se respecte a l'actual conjuntura educativa.

El text no ha estat promogut per cap organització i, per tant, no va acompanyat de més accions que les que es puguin desenvolupar a cada centre per les assemblees que s'organitzin, han puntualitzat.

Aquesta crida es publica, afegeixen, en un context en què ja hi ha escoles i instituts en què els docents han mostrat públicament el seu rebuig a les decisions que s'estan prenent en matèria educativa per part del Govern.

El gran nombre d'adhesions recollides en pocs dies, argumenten, és "un termòmetre de la preocupació que hi ha entre els docents per les agressions dialèctiques que ha començat a patir l'escola i els propis docents".

El col·lectiu recorda que les imposicions s'han succeït al llarg dels anys i es refereixen, per exemple, al TIL, la llei de símbols, el decret de convivència, el marcage horari, els criteris d'avaluació de la Lomloe i la digitalització.

No obstant això, adverteixen que l'accés de l'ultradreta a les institucions i el seu missatge als mitjans de comunicació ha convertit l'educació, un altre cop, "en camp de batalla".

"De la mà dels intolerants ha tornat el discurs criminalitzador dels docents i les escoles. Hem estat testimonis en els últims mesos d'acusacions d'adoctrinament, d'imposició i fins i tot de distribució de material pornogràfic", apunten.

En aquest sentit, assenyalen la "irresponsable" lliure elecció de llengua i el decret d'escolarització com els últims episodis que estan removent la qüestió. Els docents adverteixen, a més, que el següent pas serà el "pin parental" com a element de censura i control.

.

Tags

Categoría

Illes Balears