• dilluns 5 de desembre del 2022

Mónica María Umaña, Martina Rey i Andreu Vaquer guanyen els premis Agenda 2030 que lliuren el Govern i la UIB

img

PALMA, 7 Oct.

Els estudiants de doctorat, grau i màster Mónica María Umaña, Martina Rey i Andreu Vaquer s'han alçat amb els premis Agenda 2030 que lliuren el Govern i la Universitat de les Illes Balears (UIB) per a la transformació social i el desenvolupament humà sostenible.

Mónica María Umaña, del doctorat a ciència i tecnologia química, ha guanyat el primer premi en la categoria de tesi doctoral per la seva investigació sobre compostos bioactius provinents de residus agroalimentaris.

El segon premi en aquesta categoria ha estat per a Carme Teresa Alomar, del doctorat a ecologia marina, per un treball sobre residus plàstics a les lleres marines de Balears i les seves implicacions sobre els hàbitats i espècies. El tercer ha estat per a Julián García, del doctorat en història, història de l'art i geografia, per una tesi sobre empremtes de sediments i seguiment hidrosedimentari com a eines per a la gestió de conques a la Mediterrània.

Als treballs de fi de grau Martina Rey s'ha endut el primer premi per un treball dins del grau de bioquímica per avaluar l'impacte de les aigües hipersalines procedents de plantes dessaladores sobre les praderies de Posidònia.

El segon premi ha estat per a Florència Jensen, del grau de relacions laborals, per una feina sobre el registre de la jornada de treball en relació amb l'acord parcial del conveni col·lectiu de caixes d'estalvi i entitats financeres.

Pel que fa als treballs de fi de màster, el primer premi ha estat per a Andreu Vaquer, del màster de ciència i tecnologia química, per un treball sobre biosensors 'wearable' --tecnologia vestible-- de paper per detectar biomarcadors en suor.

Els premis han estat lliurats per la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, el director general de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat, Miquel Àngel Coll, el vicerector de Planificació Estratègica, Internacionalització i Cooperació, Marcos Nadal, i la directora de l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat, Ruth Escribano.

Garrido ha agraït als estudiants "que hagin centrat els seus treballs en algun dels 17 objectius de desenvolupament sostenible establerts a la agenda 2030, contribuint així a la seva promoció i, sobretot, aportant el seu coneixement i respostes als reptes de present i de futur com a societat”.

L'Agenda 2030 és un acord mundial aprovat per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 2015. Conté 17 Objectius de desenvolupament sostenible i 169 metes que aspiren a assegurar el futur del planeta i de la humanitat, segons ha recordat el Govern, que ha insistit en el seu compromís amb l'aplicació d'objectius de manera transversal a totes les polítiques.

"Hem desenvolupat una eina molt potent, juntament amb l'Institut d'Estadística de Balears, amb una sèrie d'indicadors molt concrets per a cadascun dels objectius de desenvolupament sostenible, de manera que podem saber, científicament, en quin grau exacte està el desplegament de l'Agenda 2030”, ha apuntat Garrido.

La UIB ja ha obert el segon termini de la quarta edició dels premis per als que vulguin optar a algun dels premis. Podeu presentar-vos treballs fins al proper 24 d'octubre.

Notícies més vistes Avui