Moviment per l'Escola en Català adverteix d'"accions diverses" si "segueix augmentant la segregació lingüística" a les escoles.

Moviment per l'Escola en Català adverteix d'

PALMA, 14 Nov.

El Moviment per l'Escola en Català adverteix d'"accions diverses" si "va a més" la mesura de la "segregació lingüística" a les escoles de Balears, tot i que assenyalen que "no s'ha parlat de mobilitzacions" perquè pensen que es pot "reconduir la situació".

Així ho han indicat aquest dimarts membres del Moviment en una roda de premsa en què han mostrat el seu "rebuig" a la "segregació lingüística" a l'ensenyament que aplicarà el Govern.

En aquest sentit, han assenyalat que confien en què la presidenta del Govern, Marga Prohens, eviti "fer el mateix recorregut que l'expresident balear José Ramón Bauzá" i que "l'atac no arribarà a cap lloc".

Igualment, han considerat que el conflicte "no està a les escoles" sinó que "ho té PP i Vox" i han posat l'accent en què la "segregació lingüística atempta contra la normativa vigent". En concret, han indicat que és "incompatible" amb la Llei de Normalització Lingüística i la Llei d'Educació de Balears, així com amb el Decret de Mínims.

A més, han afegit que "si Prohens i el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera, van en contra de la comunitat educativa no és estrany que en un futur pugui haver-hi reaccions". A més, han criticat que "tot això" succeeix "sense resoldre els problemes que té el sistema educatiu".

El Moviment per l'Escola en Català està format per un conjunt d'entitats com l'Institut d'Estudis Eivissencs, STEI Intersindical, Unió Obrera Balear, Plataforma per la Llengua Illes Balears, CCOO, Associació Professional de Docents d'Eivissa, Moviment Menorca Edu21, Obra Cultural Balear de Formentera i Alternativa Sindicat Docent.

.

Categoría

Illes Balears