Notícies Balears.

Notícies Balears.

"Mut sanciona amb 180.000 euros i expulsa de l'hotel cinc turistes per practicar 'balconing' a Magaluf."

PALMA, 22 Ago.

Cinc turistes estrangers han estat multats amb un total de 180.000 euros en el que portem d'estiu per passar d'un balcó a un altre en hotels de la zona de Magaluf.

Segons ha informat l'Ajuntament de Calvià aquest dimarts en un comunicat, la Policia Local ha denunciat els casos i identificat els responsables. Cadascun d'ells ha estat multat amb una sanció de 36.000 euros i l'expulsió immediata de l'hotel en el qual s'allotjaven, en compliment del Decret de Turisme d'Excessos.

El director general d'Activitats i Comerç, Infraccions i Sancions, i Vies i Obres, Juan Feliu, ha recordat que "aquestes sancions comporten un potent efecte dissuasiu".

"El 'balconing' no és tolerant al nostre municipi, és una pràctica irresponsable que pot causar greus lesions irreversibles i fins i tot la mort. Sens dubte, és l'últim que un desitjaria per als que ens visiten. Això no és oci, és una irresponsabilitat molt perillosa i no és la imatge que volem per al nostre municipi", ha expressat el regidor.

Així, en la línia de "tolerància zero" amb l'incivisme i els excessos impulsada pel govern municipal, des del Consistori s'ha intensificat la tasca dels agents de la Policia Local en el control del 'balconing'.

L'últim cas ha estat detectat a les 06.00 hores, quan un turista saltava d'un balcó a un altre. S'ha aplicat la corresponent sanció i expulsió de l'establiment.