Notícies Balears.

Notícies Balears.

Nadal competeix al Torneig Conde de Godó.

Nadal competeix al Torneig Conde de Godó.

   MADRID, 15 Abr.

 El tenista espanyol Rafa Nadal disputarà finalment el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Conde de Godó, un torneig que es disputa sobre terra batida i de categoria ATP 500, després de completar una última setmana "positiva" d'entrenaments.

"He pogut venir aquí, una mica de decisió de darrer moment. La veritat és que no havia vingut abans perquè tampoc sabia gaire bé si jugaria o no. Però, dins el que cap, la setmana ha estat positiva d'entrenaments i demà estaré a pista", va anunciar en la roda de premsa prèvia a l'inici del torneig, en la qual va celebrar que "per sort" les seves sensacions hagin "millorat per a aquesta setmana" i estigui "suficientment llest" per competir.

El campió de 22 'grans' tornarà a les pistes en un torneig que ha conquistat 12 vegades i que el faria debutar aquest dimarts contra l'italià Flavio Cobolli. El mallorquí va entrar al torneig amb rànquing protegit, trepitjant de nou terra batida dos anys després, per les lesions. Al 2024 només ha disputat un torneig, el de Brisbane al gener.

El de Manacor ja va renunciar a disputar el Masters 1.000 de Montecarlo per aquestes molèsties després d'una lesió muscular patida a Brisbane i que ha anat arrossegant, després d'un 2023 en blanc. No obstant això, ara gaudeix de "sentiments positius", de manera que està "content" per "poder jugar". "Tot la resta té menys importància en aquest moment per a mi", va deixar clar.

"A mi res em fa dubtar, és si puc o no puc, no és una altra qüestió. Han estat dos anys difícils, vinc d'una operació de maluc important que m'ha tardat un any a recuperar-me. Quan això passa és difícil, en el cos passen coses i no m'han permès seguir el meu calendari com m'hagués agradat", va reconèixer.

El tennista, de 37 anys, va explicar que està "acceptant les situacions". "Quan es pot, es pot, quan no es pot, no es pot i per molt que em faci mal perdre'm segons quin tipus de torneig, doncs és el que hi ha. Per dins, la balança totes les coses bones que m'han passat durant tota la meva vida i a aquestes alçades de la meva carrera... Desgraciadament o no, estic en una altra situació. I més que estar plorant, estic feliç d'estar aquí", va dir.

"Sóc conscient que, a nivell personal, per a mi ja és un regal estar a Barcelona. Me'l prenc com l'últim, vull intentar gaudir cada moment. Per a mi tot això té un significat una mica més especial. I el fet que, com actualment tinc aquest sentiment, no poder estar a Montecarlo la setmana passada em va doler", va admitir Nadal.

Aquesta situació fa que vagi "just de preparació" al Godó, tot i que va insistir que el fet de poder jugar a la terra de Barcelona suposa "una gran il·lusió i, sobretot, alegria" pel veterà tennista. "No és que m'hagi fet poca il·lusió venir moltes ocasions amb la sensació que tenia una bona opció de guanyar. No et diré que sigui més il·lusionant aquesta que altres. Totes han estat especials i importants", va explicar.

"Per sort han hagut moltes que em han deixat grans records i aquesta és el que hi ha, hi ha un principi i un final en tots els sentits. A nivell esportiu, jo no sé el que pot passar en el futur, però a dia d'avui doncs, me'l prenc com que serà la meva última participació. No per això sortiré aquí a fer un homenatge. Intentaré fer el millor possible per donar-me oportunitats", va expressar.

En l'edició del 2024, Nadal ha d' "assumir les càrregues de manera progressiva" i enfrontar la "incertesa" després de tres mesos sense competir. "És el que hi ha, i un ha de viure amb aquesta incertesa de no saber què pugui passar", es va resignar.

Sobre una possible retirada propera, Nadal va enfatitzar que "els dies que són bons" encara li "segueixen compensant", perquè encara li "diverteix" jugar al tennis. "Entrenant amb companys del circuit que tenen un nivell alt, m'he sentit bé, he gaudit una altra vegada d'entrenar amb ells. Per això mantinc la il·lusió de seguir jugant", va aplaudir.

"Tampoc em ve de gust anar dient tinc un problema aquí, tinc un problema allà, doncs em canso d'anar explicant les meves penúries quan realment no tinc motiu a nivell personal per explicar penúries físiques. Què més pot passar? L'únic, que torni a passar una altra vegada coses i no pugui seguir jugant una altra vegada. No és res de nou, no tinc por, tinc respecte. Seguiré endavant fins que realment tingui la sensació que ja no val la pena seguir fent les coses que faig", va assenyalar.

Tot i que Nadal no es posa una "data límit" per acomiadar-se del tennis professional, perquè "la vida et va marcant el teu camí". "Com sempre, intento fer les coses d'una manera, dins de la meva ètica, el més lògic possible", va defensar.

Finalment, Nadal va confessar que li sap "greu" la lesió de Carlos Alcaraz, que no estarà al Godó. "És negatiu. El primer, per a ell. És molt important dins del nostre circuit. I sobretot, em sap greu que estigui lesionat. L'únic que desitjo és que es recuperi bé i ràpid. És una mala notícia per a aquest torneig", va concloure.