• divendres 3 de febrer del 2023

Nadal, entre el dolor i la llegenda que no cessa

img

El balear afronta aquest divendres les molèsties abdominals ia l'histriònic Kyrgios a la recerca de la tercera final en un 'gran' aquest any

MADRID , 7 Jul.

El tennista espanyol Rafa Nadal afronta aquest divendres les semifinals del torneig de Wimbledon, tercer 'Grand Slam' de la temporada, contra l'histriònic jugador australià Nick Kyrgios i els dolors abdominals que han llastrat el seu joc i van estar a prop de baixar-li del torneig londinenc als quarts de final davant Taylor Fritz.

Nadal ha esgotat el vocabulari per descriure la seva llegendària obra. Davant de Fritz va tornar a demostrar com arriba el seu llindar de dolor. "Vaig pensar diverses vegades en la retirada", va confessar el balear després de derrotar Fritz després d'una dura batalla de gairebé 4 hores i mitja a l'herba de l'All England Club.

Malgrat els gestos de el seu pare, Sebastià, i la seva germana Maria Isabel convidant-lo a cessar el seu calvari, el de Manacor va tornar a la pista després de ser tractat pel fisioterapeuta d'aquella bretxa abdominal que gairebé no el deixava servir més enllà dels 180 quilòmetres per hora. "Fa uns quants dies que no he tret per protegir l'abdomen", ha revelat el pupil de Francis Roig. figura a Wimbledon, malgrat els seus tres anys d'absència i que és la superfície que menys s'adapta a les pilotes liftades i profundes que tant costa aixecar els seus rivals.

Va ​​tornar a la pista perquè la retirada no està en el seu vocabulari, a dues passes com està de gambada. A dos partits d'una final en què pot sumar el seu 23 'Grand Slam', i el tercer en un mateix curs després dels d'Austràlia i Roland Garros. A dues passes d'aquesta gambada, ja que només li restaria guanyar als Estats Units per erigir-se en l'únic tennista -al costat de l'australià Rod Laver- a guanyar els quatre grans en una mateixa temporada a l'Era Open.

Però abans haurà d'afrontar el primer pas contra el 'Bad Boy' Kyrgios, amb què ja ha tingut creus de declaracions i incidents en partits precedents. El balanç és favorable per a l'espanyol, que ha derrotat l'australià en els darrers tres partits i en global en domina 6-3, entre elles dues victòries a Wimbledon.

Aquest mateix dijous el balear se sotmetrà a proves i una ecografia a la regió abdominal supervisades pel seu metge, Ángel Ruiz Cotorro, la seva ombra aquesta setmana a Londres, on els dolors del peu de l?argila de Roland Garros han cessat per donar pas als del seu tors. "Hi ha alguna cosa més important que guanyar Wimbledon, que és la salut", ha dit Nadal. Nadal és etern, però ho vol ser encara més. El balear es debat ara entre aquest dolor físic i la llegenda que continua, que no cessa.

Notícies més vistes Avui