• diumenge 29 de gener del 2023

Negueruela demana a les CCAA fer una "reflexió conjunta" sobre la situació econòmica, que és "complexa"

img

MADRID, 18 Jul.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball , Iago Negueruela, ha demanat aquest dilluns al conjunt de les comunitats autònomes fer una "reflexió conjunta" sobre la situació econòmica d'Espanya, que ha titllat de "complexa".

En declaracions davant els mitjans poc abans de la celebració de la Conferència Sectorial de Millora Regulatòria i clima de Negocis al Ministeri d'Economia, a Madrid, Negueruela ha considerat que la cita és "important" i es porta a terme en un moment en què és "interessant" fer "una anàlisi econòmica de la situació".

El conseller, que s'ha referit també a les mesures que ha adoptat el Govern estatal en aquest sentit, ha diferenciat la situació de Balears de la resta de les comunitats autònomes perquè el seu creixement econòmic és "més fort" i les Illes freguen la pràctica tica ocupació laboral.

Així, Negueruela ha incidit en la necessitat que durant la "oportuna" sectorial s'avaluï la situació i les "solucions" posades en marxa pel Govern en el marc del Debat sobre l'estat de la Nació.

"Avui és més escoltar una anàlisi de la situació en què ens trobem", ha dit, subratllant que "el més important des del punt de vista macroeconòmic és veure totes les possibilitats per part de les comunitats autònomes. Com quedarà el marc de resposta davant aquesta situació després de veure les mesures importants que adoptarà el Govern”. Així, també ha apuntat a la necessitat de fixar-se també en la situació “a peu de carrer”.

>

Negueruela ha reconegut les complicacions derivades de l'elevada inflació, però ha insistit que per lluitar contra ella el Govern ja ha adoptat mesures, tot i que ha reiterat que la situació econòmica a Balears és "molt forta" i és la Comunitat Autònoma "que més creix".

A la sectorial, entre altres aspectes, es realitzarà una anàlisi de la conjuntura econòmica, es farà seguiment de les mesures adoptades per fer front a les conseqüències de la guerra a Ucraïna, i es farà seguiment de l'estat de situació del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

XOX

Notícies més vistes Avui