• dimecres 5 d'octubre del 2022

Negueruela demana "corregir ofertes de l'Imserso" per "compensar la qualitat de l'ocupació en hotels de Balears"

img
PALMA, 5 Set. El portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha sol·licitat aquest dilluns al Govern de l'Estat "corregir ofertes de l'Imserso" per "compensar la qualitat de l'ocupació als hotels de Balears".

Segons ha explicat Negueruela aquest dilluns en una roda de premsa, "és cert que quan es fan programes com el de l'Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) hi ha diferències a les Balears, pel que fa a altres territoris".

Precisament, per aquest motiu, el conseller i portaveu del Govern ha demanat a l'Executiu central que tot i assumir la protecció dels pensionistes, protegint els preus dels viatges de l'Imserso, estableixi algun mecanisme corrector que prevalgui la qualitat de l'ocupació i els salaris dels treballadors d'hotels a Balears, una de les comunitats, ju amb les Canàries, amb el conveni col·lectiu més alt d'Espanya”. I és que, ha lamentat, "davant determinades ofertes de l'Imserso, poques vegades es veu compensat".

"L'Estat ha de continuar assumint la protecció dels que viatgen amb l'Imserso, un programa que , no cal oblidar-ho, va tenir el seu origen fa dècades a Balears, com a element per ajudar a mantenir l'oferta turística. Tot i això, no només ha de tenir en compte aquest programa social, sinó que també ha d'atendre a l'ocupació”, ha incidit. Negueruela, que ha reiterat la necessitat de "primar on l'ocupació és de qualitat i es paga més, com és el cas de les Balears i les Canàries, que són les que tenen el millor conveni col·lectiu".

"No es pot permetre que es desincentivin aquells llocs on millors llocs de treball hi ha", ha sentenciat el portaveu del Govern balear i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball.