• divendres 3 de febrer del 2023

Negueruela demana establir límits a l'habitatge i evitar que les Balears es converteixin en "un parc temàtic"

img


PALMA, 2 Nov.

El portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic , Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha considerat que s'han d'establir determinats límits en matèria d'habitatge i que es tracta d'"un debat profund" que l'Executiu balear pretén abordar.

Així ha respost Negueruela, durant la sessió de control al Govern, a una pregunta del diputat del PP Sebastià Sagreras sobre els mecanismes per establir límits en matèria d'habitatge que es demanen a la Unió Europea.

Sagreras ha censurat que a les Illes "el preu del lloguer i de la compravenda no ha fet més que pujar des que governa Armengol". En aquest punt, ha criticat la proposta dels socis del Pacte de limitar la compravenda d'habitatges als estrangers, perquè considera que així "es prohibeix als mallorquins el seu dret a vendre les propietats a qui vulguin".

Negueruela ha criticat que el PP està "absolutament desnortat" i fa un debat sobre el sòl "totalment demagògic". "Aquest govern no vol la màxima del PP de Canellas en el seu moment que volia que fóssim la segona residència d'Europa", ha remarcat, rebutjant que Balears es converteixi en "un parc temàtic".

D'altra banda, al Parlament, el diputat de Cs Marc Pérez-Ribas ha preguntat a Negueruela sobre les possibles mesures que s'establirien si es realitzés un estudi de càrrega humana a les Illes, assegurant que els estudis els carrega el diable ".

El conseller ha destacat que "els estudis són la base per prendre decisions": "Primer, un per, pensa, fa estudis i després pren decisions; no pren decisions sense estudis" ". En aquest sentit, Negueruela ha ressaltat la importància de "ordenar" el creixement de les Illes i veure "com cal ajustar-ho per tenir una economia i una societat més vertebrada i cohesionada".

diputat de Cs ha lamentat que aquest estudi de càrrega humana és "una cessió" de Negueruela "amb els seus socis nacionalistes i populistes", en referència a MÉS per Mallorca i Unides Podem.

Per a Pérez -Ribas, el creixement poblacional que preveu l'Institut Nacional d'Estadística reflecteix que les Balears són una destinació "atractiva" i "una terra d'acollida". D'aquesta manera, ha retret al Govern que vegi aquestes dades "sempre en negatiu".

Notícies més vistes Avui