• dijous 2 de febrer del 2023

Negueruela mitjana entre empresa i sindicats per desconvocar la vaga de neteja viària a Alcúdia i Sa Pobla

img

PALMA, 15 Jul.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern, Iago Negueruela, mitjana en aquests moments entre empresa i sindicats, en les negociacions per intentar desconvocar la vaga de neteja viària que afecta Alcúdia i Sa Pobla.

Segons ha informat el secretari general de la Federació de l'Hàbitat de CCOO a les Balears , Miguel Pardo, en declaracions a Europa Press, "a la reunió per intentar assolir un acord que permeti la fi de la vaga de neteja viària tant a Alcúdia com a Sa Pobla, a més d'empresa, sindicats i alcaldes, aquest divendres ha participat com a mediador el conseller Iago Negueruela”. A més, ha reconegut, aquesta jornada "s'ha avançat una mica en les negociacions".

En aquests moments, la principal proposta que l'empresa hauria posat sobre la taula de negociació és possibilitar que Inspecció de Treball intervingui , per determinar quins vehicles que certament no estan en condicions per sortir a pescar i retirar-los. S'estudiaria a més la possibilitat que, si s'arribés a un acord, aquesta revisió d'Inspecció es dugui a terme aquest dissabte o bé dilluns que ve.

No obstant, les negociacions, que han començat al voltant de les 13.00 hores, encara continuen. A aquesta hora, això sí, ja sense els alcaldes d'Alcúdia i sa Pobla, que han abandonat la reunió abans a causa de compromisos relacionats amb l'inici de les festes populars. Tot i això, a la taula segueix havent-hi representació municipal.

En el cas que els sindicats acceptin els plantejaments que es puguin assolir durant la negociació, la vaga no es desconvocarà, ha aclarit Pardo, fins que els treballadors ratifiquin amb els seus vots un acord encara pendent.

Notícies més vistes Avui