Negueruela qualifica de "xapuza" el decret llei de l'impost de successions i insta a Costa a ser "humil i disculpar-se".

Negueruela qualifica de

PALMA, 18 Set.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha criticat el decret llei de l'impost de successions, que ha titllat de "xapussa" assegurant que perjudicarà a les famílies "sobretot en matèria d'habitatge", i, per aquest motiu, ha animat al vicepresident del Govern, Antoni Costa, a ser "humil i demanar disculpes" respecte a això a la ciutadania.

Així ho ha dit Negueruela aquest dilluns, durant una roda de premsa, en la qual ha informat sobre les iniciatives que debatrà el PSIB-PSOE en el proper ple del Parlament d'aquest dimarts, en què es centrarà en aquesta mesura; en les "amenaces" de la consellera d'Habitatge, Marta Vidal, en l'últim ple; la llei d'excésos; i l'eliminació de l'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a Balears.

En relació amb la rectificació del decret llei de l'impost de successions, el portaveu ha considerat que Costa hauria de "explicar a la ciutadania que no l'utilitzi perquè els perjudicarà". En aquest sentit, s'ha dit que s'hauria de comunicar que "cal tenir molta prevenció a l'hora d'utilitzar-lo perquè té molts defects, de manera concreta en matèria d'habitatge".

Així mateix, ha assegurat que "genera inseguretat jurídica", ja que s'ha fet "sense Direcció General d'Impostos, ni interventor", pel que des del Govern "han de començar de zero i amb una exposició pública".

D'altra banda, ha criticat "l'episodi lamentable d'amenaces amb una querella tribunal" per part de Vidal a un parlamentari en el ple de la setmana passada que, segons la seva opinió, demostra "desconeixement de l'Estatut d'Autonomia, de la Constitució i del reglament de la Cambra", que implica la inviolabilitat de la paraula d'intervenció d'un diputat.

Per això, ha demanat al president del Parlament, Gabriel Le Senne, que "faci l'amonestació corresponent" i "deixi clar que no es pot amenaçar a un diputat per la inviolabilitat que tenen en l'ús de la paraula".

Categoría

Illes Balears