• diumenge 29 de gener del 2023

Neutralitzats dos drons que sobrevolaven la Copa del Rei de Vela en què participa Felip VI

img

PALMA, 2 Ago.

Agents de la Policia Nacional van detectar i neutralitzar dilluns passat dos drons que volaven a les immediacions del cercle de seguretat de la Copa del Rei de Vela a Mallorca, en què participa Felip VI com a patró de l'Aifos 500 de l'Armada. Es tracta de vols prohibits pel qual el pilot d'un dels dispositius s'enfronta a una multa d'entre 600 i 250.000 euros.

actuació dels agents que conformen el dispositiu desplegat a Palma de Mallorca, concretament membres de la Casa Reial al costat del Servei de Mitjans Aeris i indicatius de seguretat ciutadana, van permetre identificar els dos pilots i proposar-los per a una sanció a AESA -Agència Estatal de Seguretat Aèria-.

Pel que sembla, el primer fet va passar dilluns a les 12.30 hores quan els agents van detectar el vol d'un dron als voltants del Parc del Mar, a uns 300 metres del cercle de seguretat de la competició, que estava dirigit per un súbdit de nacionalitat nord-americana, que pretenia "crear contingut per a xarxes socials", segons ha explicat a la policia el mateix pilot.

Així, s'ha determinat que es tracta d'un "vol pro hibit" pel qual l'amo del dron s'enfronta a una sanció que oscil·la entre els 600 i els 250.000 euros, "depenent de la graduació de la gravetat del fet per part d'AESA", ha afegit Policia Nacional. p>

En aquest sentit, després de detectar l'aparell, els agents de Seguretat i Protecció Aèria van procedir "forma immediata" a la seva inhibició i, seguidament, tal com ha informat la Policia, es van comunicar amb els òrgans de coordinació perquè les patrulles de seguretat ciutadana properes localitzessin el pilot i procedissin a la neutralització del dron.

D'aquesta manera, els agents van procedir a la intervenció de l'aeronau ia la confecció de la corresponent acta-denúncia.< /p>

Així mateix, segons van constatar els especialistes l'implicat no comptava amb la preceptiva assegurança, així com van advertir que no estava donat d'alta com a operador, "no disposava de cap tipus de certificat habilitant per al maneig de drons i, a més, l'aeronau no va disposar a de la placa identificativa", ha explicat la Policia Nacional.

D'altra banda, el segon cas es va produir cap a les 17.30 hores a la mateixa zona del Parc del Mar. Els agents van identificar un turista de origen polonès que, igualment, ha estat proposat per a sanció a AESA.

En aquest cas, l'actuació de les diferents unitats "va ser similar i igualment es va aconseguir la neutralització de l'aeronau i la identificació del pilot" ", ha informat Policia Nacional.

Notícies més vistes Avui