• divendres 2 de desembre del 2022

NNGG demana un "canvi radical" a les polítiques d'habitatge per a joves i veu "insuficients" els bons de lloguer

img

PALMA, 8 Ago.

Noves Generacions (NNGG) del PP balear ha demanat aquest dilluns un "canvi radical" en les polítiques d'habitatge per als joves i ha considerat "totalment insuficients" els bons de lloguer destinats a aquest col·lectiu.

Així ho ha afirmat, en declaracions als mitjans, la presidenta de l'NNGG a les Illes, Lourdes Roca, que ha censurat que Balears "és comunitat que més creix" als preus de l'habitatge.

Roca ha explicat que els joves busquen llogar un habitatge o comprar una casa "pels seus propis mitjans". "Veiem que durant aquests set anys que ha governant l'esquerra, l'única solució que no han donat són bons de lloguer, que són totalment insuficients, o el lloguer social", ha assenyalat, reclamant "un canvi radical" de aquestes polítiques

"Hi ha manca de pisos, però això no vol dir que hàgim d'obligar ningú que posi els pisos de lloguer, sinó que s'ha d'incentivar a través d'incentius fiscals i incentius especials per als joves”, ha indicat. Com a exemple, ha sol·licitat deduccions de l'IRPF per als joves que lloguen, avals públics per a la compra d'habitatges i reduir o eliminar l'impost de la compra del primer habitatge per als joves.

D'altra banda, Roca ha criticat que "les polítiques intervencionistes que vol aplicar el Govern són un fracàs". "No s'han d'intervenir els preus de l'habitatge", ha remarcat.

De nou, ha insistit a oferir incentius fiscals perquè, segons ha dit, així hi haurà més habitatges al mercat. "Com més oferta hi ha al mercat, els preus baixen", ha conclòs.

Notícies més vistes Avui