• dimecres 7 de desembre del 2022

Obert el termini d'inscripcions per al procés unificat d'oposicions de policies locals

img

PALMA, 3 Oct.

El Govern ha obert aquest dilluns, i fins al proper 31 d'octubre, el termini d'inscripcions per a aspirar a una de les 135 places ofertes en el procés unificat d'oposicions per a policies locals.

Aquells que es vulguin presentar ja poden accedir a la web oposicions.caib.es i fer la sol·licitud, la qual només es pot fer de manera telemàtica, segons ha detallat la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat en una nota de premsa.

Les places corresponen als 27 ajuntaments que han delegat les seves competències al Govern perquè es pugui posar en marxa un procés unificat d'oposicions nou, que estarà resolt abans que s'acabi l'any.

En concret, s'ofereixen 122 places a Mallorca, als municipis d'Alcúdia, Algaida, Andratx, Binissalem, Bunyola , Calvià, Campanet, Camps, Consell, Estellencs, Llucmajor, Manacor, Mancor de la Vall, Mur, Palma, Pollença, Santanyí i Son Servera. En el cas de Menorca, seran set places, dels ajuntaments de Ciutadella i Es Mercadal; a Eivissa, tres places, dels ajuntaments de Sant Antoni de Portamany i Sant Josep de sa Talaia, i tres de Formentera.

Les persones aspirants només podran participar en el procés per accedir a les places dels municipis d´una única illa en els casos de Mallorca i Menorca. En cas d'optar a alguna de les places vacants ofertes per entitats locals d'Eivissa i Formentera, ho faran conjuntament per a aquestes dues illes.

La previsió és que les proves físiques es puguin fer la segona quinzena de novembre ; les proves de coneixements, la segona quinzena de novembre; i la prova d'aptitud psicològica i de personalitat, la primera quinzena de desembre. Després, sobre l'inici d'any, els aspirants començarien el curs bàsic de capacitació, imprescindible per adquirir la categoria de policia local.

De les 135 places, se'n reserva el 40% per a dones, per la qual cosa el Govern ha fet una crida perquè es presentin. En cas que no hi hagi una presència igual o superior al 40% de funcionàries, es donarà preferència a les dones sobre els homes fins a complir l'objectiu de composició equilibrada.

Notícies més vistes Avui