• divendres 2 de desembre del 2022

Obert el termini per inscriure's al concurs escolar 'Consumòpolis 18' centrat en les notícies falses

img


PALMA, 13 Oct.

La Conselleria de Salut i Consum ha informat, aquest dijous, que ja s'ha obert el termini per inscriure's al concurs 'Consumòpolis 18', corresponent al curs escolar 2022/2023 i que està centrat en les notícies falses.

En una nota de premsa , la Conselleria ha explicat que es tracta d´un concurs, a nivell nacional, que té com a objectiu afavorir l´aprenentatge de conceptes relacionats amb diverses temàtiques de consum, així com de procediments i actituds que possibilitin la construcció d´una societat de consum cada vegada més justa, solidària, responsable i sostenible, oferint a la comunitat escolar una eina pràctica i dinàmica que contribueixi al desenvolupament integral d'actuals i futures persones consumidores.

El personal docent podrà inscriure els equips a través de la plataforma < a targe t="_blank" href="http://www.consumopolis.es">www.consumopolis.es, des d'on també es podrà accedir a les bases, instruccions generals de participació i document de ajuda. El termini d'inscripció finalitzarà el 22 de febrer del 2023

El lema d'aquest any és 'A Internet, et creus tot el que veus?' amb l'objectiu de donar als alumnes habilitats per detectar notícies falses, especialment les que sorgeixen a les xarxes socials ia internet en general.

Poden participar en el concurs, en règim de concurrència competitiva, l'alumnat matriculat a qualsevol centre públic, concertat o privat del territori de Balears.

El concurs consta de dues fases, una fase autonòmica, organitzada per la Direcció General de Consum del Govern de les Illes, en què se seleccionen els equips guanyadors de cadascun dels nivells de participació que representaran a les nostres illes a la fase nacional, i una fase nacional, organitzada per la Direcció General de Consum del Ministeri de Consum, en què participen els equips que hagin resultat guanyadors a cada ciutat i comunitat autònoma.

Cadascun dels integrants de l'e quipo, sota la coordinació del personal docent, haurà de completar el recorregut per la Ciutat de Consumòpolis, resolent diverses proves de caràcter pedagògic i lúdic. El recorregut es completa quan els cinc integrants de lequip acaben les 10 proves de caràcter obligatori que presenta el concurs. No tenen un ordre específic i es pot tornar a entrar les vegades que es vulgui per millorar la puntuació.

L'alumnat haurà de fer de manera conjunta un vídeo sobre l'ús responsable d'Internet a l'entorn escolar, familiar i social, seguint el lema principal de la 18a edició de Consumòpolis 'A Internet, et creus tot el que veus?'.

El Govern, així mateix, ha preparat una sèrie de premis per als equips participants : una tauleta i un diploma de reconeixement per a cadascun dels cinc participants de l'equip guanyador per als tres nivells de participació.

També una tauleta per al docent coordinador que hagi classificat el seu equip al primer lloc de les tres categories, amb un màxim d'una tauleta per docent coordinador.

18 chromebooks, a repartir entre els centres més participatius, d'acord amb el que estableix la resolució de la convocatòria autonòmica. Un diploma de participació per a lalumnat que acabi el concurs i no es classifiqui en primer lloc. Una borsa ecològica de Consumòpolis per a tot l'alumnat i personal docent que hagin acabat tot el concurs.

Les persones interessades poden consultar tota la informació del concurs a l'apartat d'educació de la pàgina web del Portal del Consumidor ( www.portalconsum.caib.es).

XOX

Notícies més vistes Avui