• dijous 2 de febrer del 2023

Obren 175 actes d'infracció en establiments turístics de Mallorca entre el gener i el maig

img

PALMA, 29 juny.

El Departament de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca ha realitzat, entre l'1 de gener i el 31 de maig, un total de 895 inspeccions en establiments turístics, les quals han comportat que s'obrin 175 actes d'infracció. D'aquestes 895 inspeccions, 541 han estat en allotjaments turístics, 217 en intermediaris turístics i 120 en restauració i establiments d'entreteniment, entre d'altres.

Pel que fa als municipis, la majoria d'inspeccions s'han fet a Palma (360 inspeccions), Alcúdia (50), Calvià (43), Pollença (41) i Llucmajor (39).

Del total d'actes d'infracció, 112 s'han obert a allotjaments turístics. Durant les inspeccions es van detectar 55 allotjaments il·legals, mentre que la resta d'actes obertes a allotjaments són la majoria per sobrecomercialització. El total d'actes d'infracció es completen amb 53 en restauració i establiments d'entreteniment, i set en intermediaris turístics.

El conseller insular de Transició, Turisme i Esport, Andreu Serra, ha destacat que "actuar amb contundència contra l'activitat il·legal als allotjaments turístics i en la lluita contra el turisme d'excessos". "Volem acabar amb aquesta xacra a les portes de la temporada alta", ha afegit.

La ciutadania pot informar la institució insular si té coneixement d'alguna oferta turística il·legal que es faci a Mallorca a través de la direcció [email protected]

El Consell de Mallorca ha rebut el 2022 les competències en ordenació turística i el Consorci de Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT). Concretament, l'1 de gener del 2022, el Govern balear va traspassar les competències d'ordenació turística a la institució insular. El servei, dependent del Departament de Transició, Turisme i Esports, consta de quatre aspectes bàsics: ordenació turística, servei tècnic, servei dinspecció i servei de sancions.

Les prioritats del Pla d'inspecció de 2022 d'ordenació turística per a aquest mes de maig i juny han estat el control a l'aplicació del decret d'excessos i la supervisió de les Estades Turístiques Vacacionals (ETV) a Palma.

Per la seva banda, el Consorci de Borsa d'Allotjaments Turístics, que des de l´1 d´abril d´aquest any depèn del Departament de Transició, Turisme i Esports, està preparant una nova convocatòria per als ajuntaments de Mallorca dotada amb 21 milions d´euros. Tots aquests projectes inclouran un pla de mesures de circularitat.

Notícies més vistes Avui