'Palma a Punt' elimina 23 tones de residus, neteja 1.277 contenidors i planta 111 arbres als sectors 11 i 13.

'Palma a Punt' elimina 23 tones de residus, neteja 1.277 contenidors i planta 111 arbres als sectors 11 i 13.

El desembre la campanya es trasllada als sectors 12A i 12B que inclouen Can Pere Antoni, es Molinar, Coll d'en Rabassa, Son Ferriol, Can Pastilla, s'Arenal, Sant Jordi i s'Aranjassa, entre d'altres.

PALMA, 8 Des.

Els treballs del pla de xoc 'Palma a Punt' als sectors 11 i 13 del municipi han finalitzat amb la retirada de 23 tones de residus, el manteniment i neteja de 1.277 contenidors i la plantació de 111 arbres, entre d'altres.

L'Ajuntament de Palma ha informat aquest divendres a través d'una nota de premsa de la finalització dels treballs en aquests dos sectors que s'han dut a terme durant la segona quinzena de novembre.

En concret, els sectors 11 i 13 engloben els barris de Rafal Vell, Es Vivero, Son Cladera, Rafal Nou, Estadi Balear, Son Malferit, Secar de la Real, Establiments, Son Sardina i Sa Indioteria, entre d'altres.

Entre les actuacions que ha dut a terme l'Empresa Municipal d'Aigües i Alcantarillado (Emaya) es troben la retirada de 107 pintades, el desbrossament de més de 10.200 ml de vora, el manteniment i la neteja de més de 1.157 papereres i de 228 àrees d'aportació, amb un total de 1.277 contenidors entre lateral i bilateral.

De la mateixa manera, els treballadors d'Emaya han netejat mitjançant bufadora i neteja uns 271 quilòmetres lineals d'andana, han retirat tots els bens de la zona i han eliminat en total unes 23 tones de residus.

D'altra banda, l'àrea de Seguretat i Civisme ha realitzat tasques d'acompanyament i suport a les brigades de neteja i ha desenvolupat diversos dispositius de control de circulació i seguretat ciutadana.

En aquesta línia, els controls han finalitzat amb 40 denúncies a patinets, entre les quals han destacat els expedients per circular amb cascs, per anar sense armilla reflectant, per circular parlant amb el mòbil i per conduir per l'andana, entre d'altres. A més, s'han interposat 15 denúncies a turismes, diverses per no haver passat la ITV i altres per circular fent servir el mòbil.

Des de l'àrea d'Infraestructures han treballat en la reparació de l'asfalt i voreres de diverses carrers del sector, com en la carretera d'Establiments, i també en la reparació i neteja de fanals.

D'altra banda, s'ha millorat l'accessibilitat de passos de vianants, el manteniment de semàfors i en el desbrossament de soleretes, treball de poda i reposició amb la plantació de 111 arbres.

Finalment, des de l'àrea de Salut, encarregada de controlar les plagues, s'ha actuat en la desratització de 2.572 tapes de residuals i en la desinsectació de 8.549 pous d'alcantarillat.

A més, s'ha controlat la presència del mosquit tigre en 72 embornals, s'han fet treballs de desratització als parcs i jardins del sector i s'ha controlat la presència de cucaraces en les escoles dels barris.

Segons han indicat, el pla de reforç s'ha complementat amb l'actuació de la plantilla de controladors mediambientals, que han estat informant als veïns de les ordenances municipals en matèria de civisme.

Durant la primera quinzena de desembre 'Palma a Punt' es trasllada als sectors 12A i 12B, que inclouen les zones de Can Pere Antoni, es Molinar, Coll d'en Rabassa, Son Ferriol, Can Pastilla, s'Arenal, Sant Jordi i s'Aranjassa, entre altres àrees.

Així doncs, 'Palma a Punt' anirà rotant per tots els barris del municipi de manera escalonada i la intenció del Consistori és que es facin aquestes actuacions especials almenys dues vegades l'any en cada zona.

Tags

Categoría

Illes Balears