• dissabte 28 de gener del 2023

Palma acollirà el II Congrés de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents

img

PALMA, 26 Set.

El Palau de Congressos de Palma acollirà els propers 10 i 11 d'octubre el II Congrés de la Xarxa de Ciutats Intel·ligents (RECI), una cita que serà un marc per a l'intercanvi d'experiències 'smart' entre responsables municipals.

La trobada està organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i es preveu la participació de més de 300 responsables municipals, segons ha informat el Consistori en una nota de premsa.

A l'acte de presentació aquest dilluns a la seu de la FEMP, a Madrid, el regidor d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Palma, Adrián García, ha destacat el paper dels congressos a l'hora d'apropar experiències entre municipis i fer-les transcendir més enllà de la xarxa.

Per al regidor, l'aplicació de solucions intel·ligents permet assegurar la sostenibilitat en una ciutat com Palma, "un àmbit o fràgil pel qual cada any passen 9 milions de visitants”, afavorint la convivència entre ciutadans i turistes.

El Congrés posarà el focus d'atenció als petits municipis, els més nombrosos del país, on, en paraules del secretari general de la FEMP, Carlos Daniel Casares, "la xarxa municipalista és, sobretot, rural".

A més, el president de la RECI i alcalde de Logronyo, Pablo Hermoso de Mendoza , ha assegurat que el Congrés tindrà un marcat perfil internacional perquè, segons ha manifestat, el "lideratge" d'Espanya en aquest àmbit atrau nombrosos representants de ciutats d'altres països.

Aquest segon congrés se celebra l'any en què la Xarxa compleix el desè aniversari. Una condició que, segons el parer de Casares, implica que aquesta Xarxa "ja té arrels i projectes de futur, un futur que es va consolidant". Segons ha explicat, la FEMP forma part de la RECI i treballa des de la seva Secretaria Tècnica per afavorir aquest projecte de construir els municipis de les '6 S': "sostenibles, saludables, assegurances, socials, solidàries i Smart".

En aquest sentit, per al president de la Xarxa, la tecnologia aporta solucions als municipis en matèria d'eficiència energètica, estalvi d'aigua, gestió de residus o mobilitat: "La tecnologia és una eina per fer municipis més habitables" i "una eina que posa les persones al centre".

Notícies més vistes Avui