Notícies Balears.

Notícies Balears.

Palma demana 10 milions a la UE per comprar l'edifici Gesa i aspira a ser capital cultural el 2032.

Palma demana 10 milions a la UE per comprar l'edifici Gesa i aspira a ser capital cultural el 2032.

PALMA, 26 de gener.

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Palma ha acordat aquest divendres, en una reunió extraordinària, concórrer a una convocatòria de fons europeus Next Generation i demanar un màxim de 10 milions d'euros per finançar la compra del Gesa i convertir-lo en un gran espai multicultural.

Ho ha anunciat aquest divendres en roda de premsa l'alcalde, Jaume Martínez, que ha confirmat que l'objectiu és crear un equipament cultural d'art contemporani perquè Palma sigui Capital Europea de la Cultura el 2032.

El primer edil ha expressat la seva confiança que dins d'aquest trimestre l'acord amb Endesa pugui estar signat perquè l'operació de compravenda, amb un import total de 25 milions d'euros, es tanci abans que acabi l'any. L'acord d'aquest divendres, en grans trets, contempla traslladar al Govern, que és qui finalment distribueix els recursos, l'interès de Cort en obtenir un màxim de 10 milions d'euros per finançar la compra.

Jaume Martínez ha assenyalat que després de la compra s'iniciarà un projecte de remodelació, les obres del qual podrien començar l'any que ve. El primer edil, a més, "no veu impossible" que la nova infraestructura estigui operativa abans que acabi la legislatura.