Palma il·lumina el Nadal a les portes del "Black Friday".

Palma il·lumina el Nadal a les portes del

PALMA, 23 Nov.

Palma ha encès les seves llums de Nadal aquest dijous, un dia abans del 'Black Friday', en un acte precedit per diversos espectacles, que han culminat a la plaça de la Reina amb la col·locació d'una esfera il·luminada que ha activat el sistema de tota la ciutat.

Aquest any, l'enllumenat compta amb més de 400 quilòmetres de guirnaldes, 3.026 muntatges de llums a Ciutat i més de 1.000 decoracions a arbres.

Concretament, s'han instal·lat dos arbres de deu metres a Jaume III i a l'escultura Ramon Llull, un arbre de 20 metres a la plaça de les Estacions, dos arcs transitables a Sa Feixina i dues boles de llums gegants al passeig Sagrera i a la plaça Porta de Santa Catalina.

Els tres espectacles principals previs a l'enllumenat de llums, sota el títol 'Arriba la llum', han partit des del Teatre Mar i Terra, el parc de Sa Feixina, el passeig del Born i altres punts emblemàtics i s'han desplaçat cap al centre de la ciutat. En els espectacles han participat un total de 70 artistes, entre acròbates, ballarins, contorsionistes, malabaristes i gegants, entre d'altres.

L'espectacle que ha començat al parc de Sa Feixina ha comptat amb l'actuació amb gegants 'Lumigiants' i gimnastes. Des de la plaça de Cort han sortit acròbates, bicicletes, zanquistes i cavalls de llum. Així mateix, de la plaça Joan Carles I ha partit un espectacle amb un drac de Llum, zanquistes i malabars.

A més, aquest dijous s'ha inaugurat el mercadet de Nadal al parc de les Estacions i el Pessebre de Cort i el Bústia Reial, al vestíbul de l'Ajuntament.

Aquest any l'entitat encarregada dels espectacles és la Fundació Monti-Sió Solidària i l'Ajuntament ha destinat un pressupost de més d'1,2 milions d'euros en la creació de l'espectacle, aprovisionament temporal de les instal·lacions elèctriques i el muntatge i desmuntatge.

A les zones on tradicionalment es col·loquen elements nadalencs, enguany s'afegeix el barri d'Establiments, al qual s'ha col·locat il·luminació al Camí des Molí des Compte, una petició que respon a les demandes dels veïns de la zona.

Igualment, s'illuminaran per primera vegada les places Francesc García i Orell, Fra Joan Alcina, Ausias March, Bartomeu Pou i Mare de Déu de Montserrat, totes elles com a resposta a peticions veïnals.

.

Tags

Categoría

Illes Balears