Palma obre el termini per renovar el distintiu de resident ORA fins al 31 de gener.

Palma obre el termini per renovar el distintiu de resident ORA fins al 31 de gener.

PALMA, 27 de novembre.

L'Ajuntament de Palma ha obert aquest dilluns, 27 de novembre, el termini per renovar l'insígnia de resident ORA, període que finalitza el 31 de gener de 2024.

Aquest any, un total de 16.550 residents poden renovar l'insígnia de la zona ORA, tot i que en comparació amb la campanya anterior del 2023, aquest any hi ha 1.346 residents menys.

La taxa és de 24 euros i es pot efectuar el pagament mitjançant targeta o document de pagament bancari de l'Ajuntament. No s'autoritzarà, en canvi, el pagament en efectiu, segons ha informat l'Ajuntament en una nota de premsa.

L'insígnia de resident ORA es pot sol·licitar via telemàtica o presencial.

Aquesta renovació permet als usuaris actualitzar els canvis que s'hagin produït al llarg de l'any com poden ser canvi de domicili, permís de residència o canvi de vehicle.

Un cop realitzades les modificacions que l'usuari consideri oportunes, si s'opta per la via telemàtica, s'haurà d'enviar un correu electrònic a [email protected] on s'inclogui una justificació dels canvis efectuats.

Posteriorment, s'haurà d'abonar la taxa corresponent y l'Ajuntament enviarà la nova insígnia en els següents 30 dies hàbils.

En el cas que es vulgui obtenir l'insígnia ORA de manera presencial, l'interessat haurà de desplaçar-se a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) situada a l'edifici de la Policia Local al carrer Sant Ferran, sempre mitjançant cita prèvia. La renovació presencial de l'insígnia sense incidències s'haurà de realitzar a les oficines de la SMAP.

L'insígnia de l'any 2023 és vàlida fins que finalitzi el termini per a la renovació.

L'Ajuntament ha advertit que l'empadronament fictici per obtenir l'insígnia de resident ORA constitueix una infracció que pot implicar la retirada de l'insígnia i pot desembocar en un expedient sancionador.

Per a aquesta campanya, l'Àrea de Mobilitat i Polígons Industrials ha previst un total de 13.100 avisos sense canvis i 3.550 amb canvis.

A més, hi ha 2.845 casos pendents d'obligacions tributàries en procés d'execució amb l'Ajuntament.

Tags

Categoría

Illes Balears