Notícies Balears.

Notícies Balears.

Palma s'acull a la bonificació per a la gratuïtat de l'EMT però adverteix que la partida destinada cobreix fins a juny. Palma s'apunta a la bonificació per a la gratuïtat de l'EMT però avisa que la partida destinada cobreix fins a juny.

Palma s'acull a la bonificació per a la gratuïtat de l'EMT però adverteix que la partida destinada cobreix fins a juny.

Palma s'apunta a la bonificació per a la gratuïtat de l'EMT però avisa que la partida destinada cobreix fins a juny.
Actua com un periodista de parla catalana de tendència progressista i reescriu aquesta notícia sense resumir-la i marcant cada paràgraf amb

:

PALMA, 28 Des.

El regidor de Mobilitat i Polígons Industrials, Toni Deudero, ha informat que l'Ajuntament de Palma s'acollirà a la bonificació de la gratuïtat de l'EMT, tot i que ha advertit que la partida --de 20 milions d'euros-- és "clarament insuficient" i únicament permet aplicar aquesta gratuïtat fins a juny.

Així ho ha explicat el regidor en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern, en la qual, a preguntes dels mitjans de comunicació sobre si això significa que la gratuïtat només s'estendrà, de moment, mig any a Palma, ha respost que l'EMT "no pot atendre a la gratuïtat del transport per ella mateixa".

"Hem fet públic en el passat recent el creixement de passatgers de l'EMT i, pendents de tancar desembre, sabem que els 20 milions d'euros previstos, prorrogats de forma automàtica en un copiar i enganxar, són una garantia de cobrir aquesta gratuïtat en els propers sis mesos", ha insistit.

En aquesta línia, ha detallat que, en el que portem d'any, i a l'espera de tenir les xifres de tancament de desembre, l'EMT està atenent de la seva pròpia compte 7,3 milions d'euros. Per tant, "implica un endeutament que superarà els 15 milions aquest any i el que vingui del 2024", ha reiterat.

"El Govern sabia que els inicials 20 milions d'euros per a Palma o els 43 milions d'euros per a Balears són insuficients; no sabem per què no ha fet consultes", ha recalcat Deudero.

Per tot això, ha anunciat que es sol·licitarà una reunió a l'alt nivell amb el Ministeri per pulir aquests detalls i que el Govern pugui atendre també aquestes partides.

"Fem una crida per ser conscients d'aquesta realitat i que al llarg d'aquests mesos es pugui anar actualitzant. Si l'esperit del Govern és que hi hagi gratuïtat al 100%, que la mantinguin amb el resultat real", ha sentenciat el regidor, qui ha esperat que "amb l'ajuda de tots" les xifres de la partida s'incrementin "perquè la totalitat de l'any quedi coberta".

. I tradueix-la al català