• divendres 30 de setembre del 2022

Palma se situa com la capital de província on més puja el lloguer a l'agost, un 3,3%

img
PALMA, 5 Set. Palma (Mallorca) es va situar com la capital de província d'Espanya on més va pujar el lloguer a l'agost, un 3,3%, mentre que al conjunt de les Illes va baixar un 0,5%, segons un estudi del portal immobiliari idealista.

Andratx va ser el municipi balear a el que va pujar més el lloguer a l'agost, amb un 18,5%, seguit de Llucmajor, amb un 5,8%. Per la seva banda, entre les que van experimentar un descens més gran hi ha Santa Eulària des Riu, que va registrar una baixada del 16,3%, i Sant Josep de Sa Atalaia, del 9,9%.

hi ha els increments a Calvià ia Inca, un 3,7% en tots dos casos, a més del 3,3% a Palma i l'1,8% que marca Alcúdia; així com els descensos del preu a Eivissa, amb un 4,7%, a la Colònia de Sant Jordi, amb un 3,4%, Sant Antoni de Portmany, amb un 1,6%, i finalment, Marratxí, amb una baixada de l'1,9%.

Palma s'imposa al rànquing intermensual de tot Espanya com la capital on més puja el preu del lloguer a l'agost, un 3,3%, seguida de Sòria, amb un 3 ,1%, Santa Cruz de Tenerife i València, amb un 3% en ambdós casos, i Alacant, amb un 2,4%.

En paral·lel, les principals ciutats registren rendes superiors a les registrades al mes anterior, com ara Màlaga, que marca un 1,5%, Sant Sebastià, amb un 1,4%, Madrid, amb un 1,2%, Barcelona, ​​amb un 1% i Bilbao, amb un 0,3%

A nivell d'Espanya, les cinc comunitats autònomes que l'últim mes van patir majors pujades de preu són Cantàbria, que registra un 3,1%, Comunitat Valenciana, amb un 2,5%, Comunitat de Madrid, amb un 1,6%, Navarra i les Canàries, amb un 1,3% en tots dos casos; i Catalunya, amb un 1,2%.

El segueixen el País Basc, amb un increment intermensual del 0,7%, a més d'un 0,3% en els casos de Regió de Múrcia, Astúries i Castella i Lleó.

Al costat contrari es troben les baixades de renda de Galícia, un 1,4%, Andalusia, un 0,8%, La Rioja i Balears, un 0,5% en tots dos casos , Aragó, un 0,4%, així com Extremadura i Castella-la Manxa, un 0,1% en dues comunitats.