Notícies Balears.

Notícies Balears.

Pare detingut a Palma per abandonar el seu fill dins d'un cotxet de bebè al carrer de matinada.

Pare detingut a Palma per abandonar el seu fill dins d'un cotxet de bebè al carrer de matinada.

La mare va ser detinguda hores abans per agredir a l'home

El nen presentava símptomes de fred i va ser traslladat a un centre, trobant-se en bon estat

PALMA, 13 Març

La Policia Nacional ha detingut a un pare com a presumpte autor d'un delicte d'abandonament de menor, per deixar el seu fill petit en un cotxet de nadó al carrer de matinada. Cal destacar que la mare del nen havia estat detinguda hores abans per agredir a l'home, que va resultar ser la seva parella.

Segons ha informat la Policia en nota de premsa, els fets van ocórrer al barri de Pere Garau, cap a les 00.00 hores, quan el 091 va rebre una trucada d'una ciutadana alertant que a l'interior d'un bar una dona, que anava amb un bebè, estava agredint a la seva parella.

Una patrulla de Seguretat Ciutadana es va presentar al lloc i va veure l'home ensangonat, explicant aquest que es trobava amb la seva parella i el seu fill en comú dins del bar. Al parecer, el home va recriminar a la dona que el nen tenia fam, iniciant-se una discussió.

La detinguda va agredir amb punyades i ratllades a la seva parella, causant-li diverses ferides a la cara, i després va abandonar el bar amb el seu fill. Diversos testimonis van explicar a la Policia que, durant la discussió, l'home no es va defensar; la dona va marxar i poc després va tornar al local.

Els agents van interrogar la dona i la van detenir com a presumpta autora d'un delicte de maltractaments cap a la seva parella. Mentre tant, el pare es va fer càrrec del seu fill, indicant que el deixaria amb un familiar l'endemà per interposar la denúncia.

Posteriorment, cap a les 05.40 hores, va entrar una trucada al 091 que indicava que hi havia un cotxet de nadó abandonat des de feia gairebé mitja hora al carrer.

Una patrulla va acudir al lloc i es va entrevistar amb el ciutadà que havia donat l'avís, explicant als agents que portava mitja hora esperant al carrer i veient un cotxet de nadó amb una manta sobre, per la qual cosa va decidir trucar a la Policia.

Els agents van comprovar que a l'interior del cotxet hi havia un nen petit tapat amb evidents símptomes de fred i van sol·licitar la presència d'una ambulància, que va assistir al menor i el va traslladar a un centre hospitalari, quedant el nen en bon estat de salut.

Com a mesura cautelar, el menor ha quedat a càrrec del servei de protecció de menors.

Passat un temps, al lloc dels fets va aparèixer un home que va manifestar ser el pare del nen, essent la mateixa persona que hores abans havia estat víctima de maltractaments al bar. Els agents van procedir llavors a la seva detenció com a presumpte autor d'un delicte d'abandonament de menor.