• dilluns 3 d'octubre del 2022

Podem critica que l'Ajuntament de Calvià rebutgi una moció sobre l'accés a l'habitatge

img

PALMA, 28 Jul.

La portaveu de Podem Calvià, Marga Plomer, ha criticat que l'Ajuntament hagi rebutjat, aquest dijous, una moció presentada per la formació morada que tenia com a objectiu millorar l'accés a l'habitatge.

En una nota de premsa, Plomer ha indicat que s'està fent fora del municipi joves i famílies, per a " afavorir persones amb un sou milionari que sí que es poden comprar una casa o llogar un pis”. "Això necessita una solució immediata que no pot esperar més", ha dit.

Marga Plomer ha explicat que "el PSIB ja va votar en contra d'aquesta moció al Consell de Mallorca, i aquí ho torna a fer, aliant-se amb el PP i Vox". "Mallorca necessita respostes urgents i contundents a la gran pujada de preus que fan insostenible viure en aquesta illa. És que és possible, el problema és la voluntat i les prioritats", ha afegit Plomer.

Plomer també s'ha referit a les paraules de la regidora del PSIB Nati Francès, que la va assenyalar com a "deslleial". Així, la representant de Podem ha afirmat que “és que estem cansades d'esperar”. "A Balears, la Conselleria d'Habitatge no està desenvolupant el reglament de la llei d'habitatge perquè funciona. Tenim una urgència de primera línia que no pot esperar. Estem expulsant la gent i no ens estem movent ràpidament", ha indicat.

"Per al PP, els joves se'n van perquè 'volen veure món'. Estan allunyats de la realitat. Per cert, quan Vox parla abans de vostès ja no caldria que diguessin res, perquè cada vegada s'assemblen més, arribarà un moment en què sonaran exactament igual", ha assegurat Plomer per després afegir: "Ciutadans parla de la Constitució. Coneixen l'article 47, que parla del dret a tenir un habitatge digne? Aquest ho deixem de banda, no ens importa, oi?".

Segons Plmer, "aquesta moció seria un pas molt important per revertir aquesta situació, però no han volgut posar ni una mesura en marxa" . "És qüestió de voluntat i prioritats. Nosaltres, des de Podem, continuarem amb la tasca de fer tot el que estigui a les nostres mans per garantir un habitatge assequible i digne a l'abast de totes les 'calvianers' i 'calvianers' ", ha conclòs Plomer.