Notícies Balears.

Notícies Balears.

Podem demana a Prohens que expliqui al Parlament "el rosari d'irregularitats i presumptes corrupcions del Govern". Podem demana a Prohens que expliqui al Parlament "el rosari d'irregularitats i presumptes corrupcions del Govern".

Podem demana a Prohens que expliqui al Parlament

Muñoz qualifica de "lamentable" la possibilitat que Prohens "comparegui abans a Madrid que al Parlament".

PALMA, 20 d'abril.

Podem ha reclamat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, que expliqui al Parlament "el rosari d'irregularitats i presumptes corrupcions del Govern".

Des de la celebració del seu Consell Ciutadà Autonòmic, Podem ha volgut enviar aquest dissabte un missatge a la presidenta del Govern, Marga Prohens. En roda de premsa, recollida en una nota posterior, la seva coordinadora, Lucía Muñoz, ha "lamentat" que la "situació política de les Illes continuï marcada per la inestabilitat parlamentària i un rosari d'irregularitats i presumptes corrupcions del govern de retrocés del PP de Marga Prohens".

Així, Muñoz s'ha referit en primer lloc a la polèmica que ha afectat en els últims dies al director general de Transparència que "figura com a administrador d'un agroturisme il·legal". Muñoz ha criticat que "Prohens lluny de cessar-lo, que seria el mínim, el protegeix perquè així, es protegeix a sí mateixa". "Com no protegir-lo, si ella mateixa va acudir a la inauguració de l'agroturisme il·legal", ha continuat.

"Sabem que la senyora Prohens es deixa estimar, i si l'inviten a una festa va i si el Mallorca la convida a un viatge amb tot pagat, ella també va", ha criticat Muñoz. "I clar que la senyora Prohens pot anar a les festes privades que li doni la gana, faltaria més", ha afegit Muñoz en referència a les declaracions realitzades aquest divendres per la presidenta, "el problema és qui li paga les copes i a canvi de què", ha tancat la coordinadora morada.

"Prohens ha de donar la cara. Ella mateixa ha dit que no té cap problema a donar explicacions. No entenem a què està esperant", ha criticat la representant de Podem, exigint a la presidenta que "comparegui a petició pròpia al Parlament". "Seria lamentable que donés les explicacions abans a Madrid a la comissió d'investigació del cas Koldo, per obligació, que al Parlament balear per voluntat pròpia", ha continuat Muñoz.

Muñoz ha aprofitat també per anunciar que el partit mirat "posa rumb a les eleccions europees" i ha augurat que aquestes seran "determinants en el rumb del món" al ser unes eleccions en les quals "es decideix entre una Europa de Pau i una Europea de guerra".

En aquest sentit, Muñoz ha criticat "l'escalada bèl·lica a la qual ens estan arrossegant" i ha advertit que "la humanitat del projecte europeu sucumbeix sota les botes militars i els tambors de guerra que aclaparen els líders per embrutar la Unió Europea en una guerra que només portarà misèria i destrucció per a tots i totes, menys per a aquells que s'enriquexen amb l'horror".

Davant d'aquest escenari, la coordinadora morada s'ha mostrat optimista en considerar que "la societat sap perfectament en quin costat està la dignitat i la justícia i mai està del costat de la guerra" i que per aquesta raó "a Podem no ens equivoquem de bàndol, estem del costat d'una Europa de Pau".