• divendres 2 de desembre del 2022

Podem demana als seus socis "no deixar-se pressionar" i solucionar el problema de l'habitatge "com absoluta prioritat"

img

PALMA, 19 Jun.

Podem Balears ha demanat aquest diumenge als seus socis del Pacte "no deixar-se pressionar per patronals immobiliàries" i solucionar el problema de l'habitatge "com a absoluta prioritat".

Segons ha informat Podem Balears aquest diumenge en nota de premsa, la formació demana als seus socis del Pacte que "no es deixin pressionar per patronals immobiliàries i grans fons d'inversió" i que es doni "absoluta prioritat" a solucionar de manera efectiva el problema de l'habitatge a les illes aquest darrer any de legislatura .

Podem Balears ha llançat aquesta petició a la reunió del primer Consell Ciutadà Autonòmic (CCA), celebrada aquest dissabte, després de les plenàries insulars, que van incorporar a aquest òrgan 10 nous membres provinents dels cercles, cinc de Mallorca, tres d'Eivissa i dos de Menorca.

n extens debat sobre els principals problemes que afecten la ciutadania de les Balears, la direcció autonòmica de Podem ha reafirmat el seu compromís per assegurar que el dret a l'habitatge es compleix a les illes.

En aquest sentit, la formació ja va presentar la darrera setmana una bateria de propostes que espera rebin el suport dels socis del Pacte. Entre les propostes esmentades s'inclou la restricció de compra d'habitatge a persones que no portin mínim dos anys empadronades a les Balears, la cessió per part de la Sareb dels seus habitatges i del sòl urbanitzable i rebaixar de 10 a cinc el nombre d'habitatges per ser considerat gran forquilla.

La direcció autonòmica de Podem Balears creu necessari posar en marxa "accions decidides i reals" des de totes les institucions perquè el parc públic d'habitatge creixi considerablement, sent la construcció de nous habitatges la última opció.

Sobre això, ha instat els partits del Pacte a acceptar les seves propostes, a "començar a treballar perquè es puguin aplicar com més aviat millor" ia "no esperar més" per garantir un habitatge digne i a preu assequible a les illes, un problema que, per al partit morat, "es deu a l'atractiu especulatiu que per a alguns inversors tenen les illes i que cal tallar d'arrel amb propostes legislatives intervencio nistes, que facin baixar els preus, com les esmentades anteriorment".

Aquestes propostes són per a Podem "un bon punt de partida" per obrir el debat del que està passant a les illes i com s'està agegantant una bombolla immobiliària que "cal punxar com més aviat millor".

El partit ha demanat a més "no cedir davant les pressions de les patronals immobiliàries, que només busquen seguir fent-se d'or davant un bé de primera necessitat" com és l'habitatge.

El Consell Ciutadà Autonòmic ha subratllat així mateix que cal posar el focus a mobilitzar els 70.000 habitatges buits que existeixen avui dia a les Balears, molts d'ells en mans de grans forquilles. Aquests habitatges "han de poder posar-se a disposició de la ciutadania", segons Podem.

Per acabar, el partit ha apuntat que en el disseny dels pressupostos per al 2023, "serà vital fer un esforç en dotar àmpliament les partides per a polítiques d'habitatge social", incloent-hi un augment considerable de les ajudes per al lloguer i incentius als propietaris d'aquests 70.000 habitatges buits perquè els posin a disposició de les institucions encarregades de gestionar el parc públic." p>

Notícies més vistes Avui