• dimecres 5 d'octubre del 2022

Podem exigeix ​​al PSOE desbloquejar la Llei de l'Estatut de Bombers Forestals per millorar les condicions laborals

img

PALMA, 19 Jul.

Podem ha exigit al PSOE que desbloquegi la tramitació de la Llei de l'Estatut de Bombers Forestals per millorar les seves condicions laborals.

Segons ha informat el Grup Parlamentari Unides Podem aquest dimarts en nota de premsa, Podem ha presentat aquesta jornada una Proposició No de Llei (PNL) al Parlament per exigir al PSOE que desbloquegi la tramitació de la Llei l'Estatut de Bombers Forestals per millorar les condicions laborals.

A més, el partit ha demanat augmentar el pressupost en prevenció i extinció d'incendis, tenint en compte l'augment de les temperatures i el perill que això suposa per a la ciutadania, la flora i la fauna de Balears.

La portaveu adjunta d'Unides Podem al Parlament, Esperança Sans, ha explicat que “les partides destinades a serveis de prevenció, extinció d'incendis i salvament del Govern de l'Estat han d'augmentar per poder fer front a les conseqüències que comporta l'augment de les temperatures”. "No volem perdre més hectàrees de territori en unes illes que ja de per si són fràgils i molt sensibles als canvis de temperatura", ha posat èmfasi.

Podem ha demanat a més el reconeixement professional dels bombers forestals al voltant del país i ha instat a més el Ministeri de Transició Ecològica, dependent del PSOE, a desbloquejar i accelerar la tramitació de la Llei de l'Estatut de Bombers Forestals perquè pugui iniciar com més aviat millor els tràmits parlamentaris.

A més, d'altra banda, ha instat totes les forces polítiques al Congrés a donar suport a una tramitació de la Llei de Coordinació de Serveis de Prevenció i Extinció d'Incendis (Speis) que "reforci el servei públic i les garanties perquè la gent treballadora que ho presta pugui fer-ho en les millors condicions", segons s'ha instat a la iniciativa.

Sans ha explicat en aquest sentit que "s'ha d'abordar a més un procés de reforç del servei públic de de l'augment en tots els vessants: en personal, mitjans i fons, a l'alçada dels perills que l'emergència climàtica planteja a les Balears des de fa molts anys”.