• divendres 2 de desembre del 2022

Policia Local de Palma demana tancar cautelarment cinc locals per venda d'alcohol en compliment de la llei d'excessos

img

La llei d'excessos preveu sancions des de 6.001-600.000 euros per infraccions greus i molt greus

PALMA, 19 Ago.

La Policia Local de Palma ha sol·licitat, des del començament de l'estiu, el tancament cautelar de cinc locals per venda d'alcohol, en compliment de la llei d'excessos.

Segons ha informat la Policia Local de Palma aquest divendres en nota de premsa, aquest cos policial ha demanat, des del començament d'estiu, el tancament cautelar de cinc locals per venda d'alcohol fora d'horari o per venda d'alcohol a menors en aplicació del Decret Llei contra turisme d'excessos. Totes les mesures cautelars han estat demanades per a locals de Platja de Palma.

El Decret Llei 1/2020, de 17 de gener, contra el turisme d'excessos per a la millora de la qualitat a zones turístiques preveu sancions des de 6.001 a 600.000 euros.

Entre altres, es consideren faltes molt greus l'incompliment, pels establiments d'allotjament turístic, de la venda de begudes alcohòliques de forma individual i al mateix preu que figura a la llista de preus i la venda d'alcohol a menors d'edat, o fora d'horari, fer rutes etíliques (pub crawling).

També es consideren faltes molt greus les pràctiques denigrants que cosifiquin o hipersexualitzin la persona, especialment la dona , amb la finalitat d'induir al consum d'alcohol oa l'entrada a un establiment com a bars, restaurants o locals d'oci, entre d'altres, i la publicitat, difusió, comercialització o realització de festes o esdeveniments multitudinaris en vaixells on hi hagi subministrament de beb anades alcohòliques (party boats).

A les infraccions molt greus els corresponen una sanció entre 60.001 i 600.000 euros.

Les faltes greus són, entre d'altres, fer pràctiques perilloses per a la vida , la salut i la integritat física, com el balconing; la no expulsió pels establiments d'allotjament turístic i els habitatges objecte de comercialització turística dels clients que facin balconing; fer publicitat que tingui com a objectiu i finalitat incentivar el consum de begudes alcohòliques en establiments públics i fer qualsevol oferta en aquest sentit, com ara barra lliure, free bar, happy hour, 2x1, 3x1 o altres anàlegs i la instal·lació de màquines subministradores de begudes alcohòliques que conté l'article 5.2 d'aquest Decret llei. A les infraccions greus correspon una sanció entre 6.001 i 60.000 euros. A les lleus, els correspon una sanció entre 1.000 i 6.000 euros.

Notícies més vistes Avui