• dilluns 3 d'octubre del 2022

Policies locals neguen preavisos d'inspeccions a locals i destaquen irregularitats en la instrucció cas Cursach

img

L'oficial Tomás Mas assegura que va ser "intimidat" pel fiscal Miguel Ángel Subirán "en totes les declaracions" que va fer en fase d'instrucció

L'agent Daniel Montesinos sosté que una declaració d'El Ico estava arreglada per inculpar-lo

PALMA, 15 Jul.

Els policies locals Tomás Mas i Daniel Montesinos han negat, aquest divendres durant el judici pel cas Cursach que se celebra a la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Balears, donar preavisos d'inspeccions a locals nocturns i han subratllat irregularitats a la instrucció judicial.

Tots dos han estat els últims dels 17 processats d'aquest cas que han declarat al judici. El primer que s'ha assegut davant el Tribunal ha estat Tomás Mas, per qui la Fiscalia demana una multa de 18 mesos amb una quota diària de 60 euros per un delicte de revelació de secrets.

Mas, que només ha respost a preguntes del seu advocat, ha afirmat que "mai" ha donat avís a ningú. En concret, li han preguntat sobre un local de l'Arenal, on l'agent ha indicat que no coneix l'amo. "No puc donar-li avís si no el conec".

Tot seguit, l'agent Daniel Montesinos, integrant del Grup d'Acció Preventiva (GAP), ha negat haver donat preavís d'alguna inspecció a establiments. La Fiscalia li atribueix delictes de suborn passiu continuat, coaccions, revelació de secrets i amenaces condicionals, fets pels quals demana vuit anys de presó.