Notícies Balears.

Notícies Balears.

Porsell nega haver mentit i assegura ser "víctima del retard de l'administració", afirmant que el seu cessament va ser consensuat. Porsell nega haver mentit, diu ser "víctima del retard de l'administració" i afirma que el seu cessament va ser consensuat.

Porsell nega haver mentit i assegura ser

PALMA, 25 d'abr.

L'exdirector general de Coordinació i Transparència del Govern, Jaume Porsell, ha negat aquest dijous haver mentit en la declaració responsable del seu agroturisme, sinó que ha estat "víctima del retard de l'administració", segons expressa en un comunicat en el qual assegura que el seu cessament va ser consensuat.

Porsell ha enviat a Europa Press una carta en la qual insisteix que ni ell "ni cap membre de la seva família" "han mentit, falsejat o defraudat mai en cap document".

Això fa referència a la declaració responsable d'inici d'activitat turística (DRIAT) presentada al setembre. Aquest dimecres el conseller de Turisme del Consell de Mallorca, José Marcial Rodríguez, va informar que es va aixecar acta d'inspecció a l'agroturisme perquè incomplia els requisits de la DRIAT, que implica declarar que es compta amb tots els papers en regla.

"Consta en la DRIAT la sol·licitud de canvi d'ús i, per aquest motiu, al no tenir la llicència definitiva no he exercit en cap cas l'activitat. Absolutament ningú ha pernoctat a l'establiment", ha recalcat Porsell, que pretén "defensar en tot moment i davant de tot l'honestedat, honorabilitat i integritat" de la seva família.

En aquest sentit, l'exalt càrrec ha assegurat que han estat "víctimes del retard de l'administració": "Hem esperat 22 mesos per obtenir la llicència quan la Llei contempla que s'ha de concedir en tres mesos, i ara estem esperant el canvi d'ús des de fa 11 mesos quan la Llei contempla dos mesos".

Porsell ha reiterat que "l'expedient de l'agroturisme és impecable" i "total i absolutament legal".

Malgrat tot, després de la compareixença de Rodríguez la Conselleria va cessar Porsell com a director general de Coordinació i Transparència per "la infracció detectada amb la presentació de la declaració responsable", considerant que "suposa una circumstància incompatible amb la continuïtat en el seu càrrec".

Segons Porsell, el seu cessament "s'ha fet de forma consensuada tant amb la consellera de Presidència i Administracions Públiques", Maria Antònia Estarellas, "com amb la presidenta del Govern".

"El meu únic error ha estat acceptar en el seu moment un alt càrrec al Govern, perquè ha convertit en un tema polític la tramitació de l'expedient del meu negoci familiar, que res té a veure amb la meva funció com a director general", s'ha lamentat, recordant que des de les primeres informacions va mostrar la seva "disponibilitat per comparèixer al Parlament per poder donar quantes explicacions i aclariments fossin necessaris i oportuns".

El comunicat finalitza expressant, en nom propi i en el de la seva família, "la infinitat de mostres de suport" que estan rebent.

El Consell confirmava aquest dimecres que inspectors de Turisme van visitar l'agroturisme Sa Vinya després d'adquirir rellevància mediàtica la setmana passada, i, tot i constatar que estava tancat i sense activitat, van aixecar acta per incomplir els requisits de la declaració responsable presentada al setembre; "acta que en el seu moment es donarà trasllat a sancions", segons el conseller.

El departament d'ordenació havia decidit no inscriure l'agroturisme amb número de matrícula en el Registre Oficial d'Empreses Turístiques en detectar manca de documentació: el certificat de compra de places, llicència d'activitat de l'Ajuntament i canvi d'ús aprovat. El 3 d'octubre va presentar la compra de places i l'1 de desembre el certificat amb el primer terme pagat.

El conseller va indicar també que abans de la visita dels inspectors, quan ja havia transcendit la notícia, es va fer un intent de reserva "al canal on estava publicat" i van comprovar "que no es podia fer".

L'oposició va cridar l'atenció sobre que l'agroturisme s'oferia a Booking i que hi havia senyalètica oficial de l'Ajuntament i de Carreteres indicant la ubicació de l'establiment. També es pregunten com va poder executar la compra de places tenint en compte la moratòria en vigor i "si l'edificació que tenia estava catalogada com una vivenda, perquè no disposava del canvi d'ús tramitat", expressava la socialista Catalina Cladera.